Wedstrijdverslag: Avanti’31 vergeet zich te belonen in Oss

De topper tussen Avanti’31 en Margriet leverde geen winnaar op. Na een 0 – 0 ruststand, stond er na 90 minuten 1 – 1 op het scorebord aan de Amsteleindstraat in Oss.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Uit een corner viel de bal voor de voet van Mitch Pennings. Zijn schot ging rakelings langs het doel van Steff van Kaathoven. Vanaf dat moment nam Avanti’31 de regie over de wedstrijd. In de eerste 35 minuten kreeg Avanti’31 legio kansen om op voorsprong te komen. Said Ali Hussein verscheen alleen voor het Osse doel maar keeper Danny de Natris stopte het schot. Een paar minuten later kopte Geert van Heeswijk de bal over het doel. De ploeg van Henry van Wanrooij bleef kansen creëren maar miste nauwkeurigheid in de afronding. In de 36e minuut moest Geert van Heeswijk geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door JO-19 speler Luc van den Hurk. Avanti’31 bleef het beste van het spel houden maar kreeg de bal niet achter doelman de Natris. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Jeffrey van Vlijmen namens Margriet de bal rakelings voorlangs.
Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Avanti’31 ging op zoek naar de openingstreffer en Margriet loerde op de counter. Uit een van die counters kwam Margriet op 1 – 0. Roy Govers prikte de bal achter doelman Steff van Kaathoven. In eerste instantie keurde arbiter Jeroen Scherpenzeel de treffer af wegens buitenspel. Hij kwam echter op zijn beslissing terug en keurde de treffer alsnog goed.

Met man en macht ging Avanti’31 op zoek naar de gelijkmaker. Kansen waren er genoeg maar met kunst en vliegwerk hield de Osse verdediging het doel schoon. Totdat in de 88e minuut een voorzet van Stef Smits op het hoofd belandde van Koen van Engeland. Deze kopte de bal achter Danny de Natris.
Gezien het spelbeeld had Avanti’31 met drie punten naar huis moeten gaan. Helaas deed het elftal van Henry van Wanrooij zich tekort met maar een punt.
Het is zoals Johan Cruijff zei: “ je moet scoren anders kun je niet winnen”. Misschien is dat wel in het kort de samenvatting van deze wedstrijd.

Volgende week zondag komt koploper Olympia’18 uit Boxmeer naar d’n Boschweg. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur