Tausch brand sensations maakt Schijndelse basisscholen 1,5 meter proof

Vandaag wordt er hard gewerkt door medewerkers van Tausch brand sensations binnen de Schijndelse basisscholen om deze klaar te maken voor de heropening van morgen. In opdracht van Skopos is Tausch brand sensations bezig om ervoor te zorgen dat de kinderen en leerkrachten morgen weer zo veilig mogelijk naar school toe kunnen. Hiervoor zijn alle scholen afgelopen woensdag bezocht en is in kaart gebracht waar welke oplossingen het best zouden kunnen werken, aldus Maarten van der Vaart (managing director) bij Tausch brand sensations. De bedoeling is dat met allerlei maatregelen een veilige schoolomgeving gecreëerd wordt. Er zijn ook in Schijndel toch nog wel een aantal leerkrachten die zie zorgen nu de scholen weer open gaan. Daarom heeft Skopos besloten om in samenwerking met Tausch brand sensations deze actie te ondernemen.

Actie’s die ondernomen worden zijn: Een duidelijke routering bij het brengen van de kinderen. Ouders mogen de school niet in als zij hun kind komen brengen. Bij binnenkomst in de school staan de corona maatregelen uitgelegd voor de kinderen en staan er ontsmettingsmiddelen en doekjes klaar voor om handen schoon te maken. Verder is er met belijningen een duidelijke routering aangebracht binnen de scholen en waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van eenrichtingsverkeer. Op de speelplaatsen is een rood vlak aangebracht waar de leerkrachten in kunnen gaan staan tijdens pauze’s. Leerlingen mogen niet in deze vlakken komen, zodat de leerkracht weet dat er 1,5 meter afstand is. Deze rode vakken zijn er ook in de klaslokalen. Zolang de leerkracht bij het les geven in dat vlak blijft heeft hij altijd 1,5 meter afstand tot zijn leerlingen. Verder zijn er in de klassen plexiglas schermen aanwezig die de leerkracht kan gebruiken als hij dichter bij de leerlingen uitleg wil geven.

Voor de leerkrachten die pauze willen houden in de lerarenkamer is er er ook een zogenaamd “met de klok mee” bord geplaatst. Met dit bord wordt een routering aangegeven zodat de eerste leerkrachten voldoende afstand tot elkaar kunnen houden.

Vanaf morgen zal in de praktijk ervaren kunnen worden hoe deze maatregelen helpen om te komen tot een situatie waarbij de scholen 1,5 meter proof kunnen worden. Skopos en Tausch brand sensations hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat helpen om ouders, kinderen en leerkrachten bewust te maken dat zij voldoende afstand tot elkaar dienen te houden. Het is in ieder geval weer een mooie samenwerking waar Schijndel trots op mag zijn.

Wilt u meer informatie over het op deze wijze inrichten van scholen kijk dan op de website: http://www.anderhalvemeterschool.com/

Bekijk hieronder de foto’s die wij via Tausch brand sensations mochten ontvangen:

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!