Wedstrijdverslag dames Zephyr – Blauw/wit

logo-zephyr-Schijndel

De dames van Zephyr kregen de sterke dames van Blauw/wit op bezoek op zondag 5 maart. Blauw/wit speelt altijd  op hoog tempo en de taak van Zephyr om de schade beperkt te houden.

De dames uit ’s-Hertogenbosch kwamen al snel op voorsprong door twee snelle aanvallen. Zephyr moest aan de noodrem trekken waardoor Blauw/wit een penalty toegekend kreeg.  Zephyr werkte hard om gaten in de verdediging van de tegenstander te krijgen. Nolly Goossens werd vrijgespeeld op de hoek en maakte het keurig af.  Zephyr liet Blauw/wit haar spel spelen en de achterstand werd groter. De afrondingen van de Schijndelse dames waren niet goed. De kansen die ze kregen werden niet benut. Terwijl de dames uit ’s-Hertogenbosch niet werden gestoord in hun spel. Esther van Eggelen kon voor Zephyr nog twee keer het doel vinden. Ruststand 3-10

De hoeken moesten uitgedekt worden zodat die niet mee konden doen aan het spel bij Blauw/wit. Dat bleek nog aardig lastig maar Zephyr werkte hard. Aan de kant van Zephyr werden twee minuten straffen uitgedeeld en Blauw/wit speelde haar kansen goed uit in overtal. Ook balverlies werd meteen afgestraft met een tegendoelpunt.

Zephyr liet ook mooie dingen zien. Doelverdedigster Peggy Blankwater stopte een penalty en een aanval werd zo mooi uitgespeeld door druk te leggen zodat Yvonne vd Burgt vrij kwam op de Hoek. Sonja van Hamond benutte de toegekende penalty keurig met een lobje. Jeugdspeelster Alisha de Wit stond haar mannetje goed in deze wedstrijd en kreeg de complimenten van Coach Ad Martens voor haar goed handbalspel. Yvonne vd Burgt en  Esther van Eggelen pakte nog wat puntjes mee voor Zephyr maar Blauw/wit was de betere vandaag.

Eindstand 8-17

Lijkt het jou wat om te handballen, Neem gerust contact op via zephyr@handbal.nl
Tip de redactie!