Geen nieuwe coronabesmettingen, 1 ziekenhuisopname en geen overledenen in Meierijstad

Het RIVM heeft zoals iedere dag de laatste cijfers mbt de ontwikkeling van het coronavirus bekend gemaakt. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat er 1 inwoners uit Meierijstad is opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn tot nu toe 209 inwoners opgenomen (geweest), dat zijn 257,40 opnames per 100.000 inwoners). In totaal zijn er in Meierijstad nu 529 geregistreerde personen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Het RIVM geeft ook het aantal overledenen per gemeente aan. Dit zijn er in Meierijstad 126. Dat betekent dat er sinds gisteren geen inwoners zijn overleden aan het virus.

In Nederland zijn inmiddels 5440 inwoners overleden. Sinds gisteren zijn er 18 personen overleden.

Update RIVM 10-5

Positief geteste personen 42.627* (+245)
Ziekenhuisopnames 11.307 (+22)
Overleden personen 5.440** (+18)

Toelichting

Vandaag zijn er 22 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 18 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Er is een toename te zien in het aantal positief geteste patiënten in Sneek. Dat komt door het cluster van COVID-19 patiënten in een asielzoekerscentrum in Sneek, waar GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  Fryslan eerder deze week melding van maakte.

Tot nu toe zijn er 42.627 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Corona




Tip de redactie!