logo welzijn de meijerijWe zien ze vaak bijna letterlijk over het hoofd: mensen die behoorlijk beperkt zijn in hun doen en laten. Soms zien we ze op straat, al dan niet in gezelschap van een ander of van een huisdier. Maar er zijn er ook veel die we vrijwel nooit zien. Omdat ze binnen de veilige muren van een instelling verblijven en zelf vrijwel niets meer kunnen.

Vooral voor deze laatste groep is het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij op zoek naar helpende handen. Het gaat om hulp in de huiskamer van een zorginstelling tijdens het avondeten. In de praktijk komt het erop neer dat er brood gesmeerd wordt, de tafels gedekt en opgeruimd worden, de bewoners opgehaald en weer teruggebracht worden naar hun kamers en in een aantal gevallen de bewoners ook geholpen worden bij het eten. Al met al een intensieve, maar vaak ook dankbare taak waar je veel voldoening uit kunt halen
De werktijden zijn van 16:45 uur tot 19:15 uur en vinden plaats in Schijndel-Centrum.

Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij, tel.: 073 5441400 of via e-mail: steunpuntvrijwilligerswerk@welzijn de meierij.nl. Mogelijk interesse in andere ondersteunende activiteiten? Raadpleeg dan de vacaturebank op de website van Welzijn de Meierij. Of neem gewoon contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk.
Steunpunt vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers

Tip de redactie!