Wedstrijdverslag: Avanti’31 wint met 3-2 van MULO en viert na de wedstrijd een gezellig feestje mee

Logo_sv_avanti_31Het werd aan het einde van de wedstrijd toch nog even spannend zondagmiddag in Helmond. MULO kwam terug tot 2-3 en had nog even de hoop een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen. Zover liet Avanti’31 het echter niet komen. Voor Avanti’31 drie belangrijke punten in de strijd om een plek in de nacompetitie.
Al na enkele minuten konden de in ruime mate opgekomen Avanti-supporters juichen. Luc vd Hurk stuurde in de diepte Said Ali Hussein weg. Die liep op snelheid zijn tegenstander eruit en legde op het goede moment de bal naar de meegekomen Geert van Heeswijk. Geert had geen moeite om zijn eerste doelpunt van de middag te scoren. Avanti’31 verzuimde vervolgens om snel meer afstand te nemen en MULO kreeg steeds meer ruimte om zelf aan aanvallen te gaan denken. In de 19e minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Luuk de Vries mocht vanaf 18 meter een vrije trap nemen. Dat deed hij, overigens niet voor de eerste keer dit seizoen, prima en Steff van Kaathoven kon de bal uit het net halen. In de 42e minuut kwam Avanti’31 opnieuw op voorsprong. Het was weer Luc vd Hurk die de bal naar Said Ali Hussein speelde. Said kreeg de bal niet langs de keeper, maar de MULO-verdediging kreeg de bal vervolgens ook niet weggewerkt. Uiteindelijk kreeg Geert van Heeswijk de bal voor zijn voeten en dat betekende zijn en Avanti’s tweede doelpunt van de middag. In de slotminuten van de eerste helft kwam Avanti’31 overigens nog twee keer goed weg bij kansen voor MULO, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Na rust bleef Avanti’31 te slordig spelen met de vaak onnodig balverlies. Trainer Henrie van Wanrooij bracht met Bart Jagers en Toon vd Heijden de jeugd binnen de lijnen en dat leverde indirect succes op. In de 35e minuut schoot Bart Jagers van buiten het strafschopgebied op de paal. De terugspringende bal werd opnieuw voor doel gebracht waar Geert van Heeswijk met een mooie actie de stand op 1-3 bracht. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld want enkele minuten later strafte Roy vd Putten een foutje van Steff van Kaathoven af. MULO zette vervolgens de laatste minuten nog wel aan, maar tot de gelijkmaker liet Avanti’31 het niet meer komen.

Na de wedstrijd werd door beide elftallen in de kantine nog een klein Oranje-feestje gevierd alvorens om bijna 19.00 uur de bus de reis terug naar Schijndel kon maken. Komende zondag staat de inhaalwedstrijd tegen kampioen Olympia’18 uit Boxmeer op het programma. Voor Avanti’31 een belangrijke wedstrijd om mee te blijven strijden voor de nacompetitie. De wedstrijd begint zondag in Boxmeer om 14.30 uur.