Skèndel kwist ‘ff nie – Alternatief in de maak, voor gezinnen!

De Skendelse Kwis gaat dit jaar niet door in de vorm zoals we deze kennen. Wel is de organisatie druk bezig om een quiz op te zetten voor gezinnen. Zodat iedereen op 12 december toch een leuke quiz avond kan hebben.

Op de Facebook pagina van de Skendelse Kwis staat het volgende bericht te lezen.

Het was een moeilijke beslissing. Maar eigenlijk ook een hele makkelijke. De Skèndelse Kwis in de vorm zoals we die kennen, kan dit jaar niet doorgaan. Dat weten we natuurlijk al een tijdje maar we zaten als organisatie toch stiekem een beetje in de ontkenningsfase. Hoe graag we dit ook hadden gewild, we kunnen de oplossing niet vinden. Natuurlijk hebben we nagedacht over looproutes, boekjes ophalen in etappes, alles digitaal en eindeloos veel andere aanpassingen. Maar is dat dan nog wel De Skèndelse Kwis? Nee, wij vinden van niet. Niet gezellig op pad voor de buitenvragen dus, geen zenuwslopend centraal examen en geen boekjes die massaal worden opgehaald. Het zit er gewoon even niet in.

Als organisatie vinden we het belangrijk om zelf de verantwoordelijkheid hierin te nemen. Natuurlijk kunnen we maatregelen gaan treffen zoals; afzetlinten spannen, voorzien in hygiënemateriaal, jullie ten strengste oproepen om niet met een gedeelte van je team samen te komen. Natuurlijk kunnen we dit doen, dat zouden we ook met liefde doen. Maar daarmee leggen we alle verantwoordelijkheid voor het nakomen van de regels bij jullie, de deelnemers. En dat vinden we niet eerlijk. Die verantwoordelijkheid nemen wij.

Natuurlijk laten we jullie niet helemaal in de steek en hoeft het zoveelste rode kruis van dit jaar nog niet in de agenda gezet te worden. Wij zijn hard aan het broeden op een leuk en gezellig alternatief voor de gezinnen thuis. We hopen natuurlijk allemaal dat jullie alsnog een leuke avond tegemoet willen gaan! Graag tot snel!
Tip de redactie!