Sportstimuleringsproject laat al tienduizenden kinderen kennismaken met sport

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen; dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Meierijstad ontdekken welke sport het beste bij ze past. Het succesvolle sportstimuleringsproject laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met
uiteenlopende sportieve activiteiten. Sjors Sportief is ook dit jaar weer een succes onder basisschoolleerlingen in Meierijstad. Dit schooljaar schreven heel veel kinderen zich in. Het sportstimuleringsproject startte in de voormalig gemeente Sint-Oedenrode al in 2011. In 2015 en 2016 maakten ook de kinderen in Veghel en Schijndel kennis met Sjors Sportief.

Meer dan 1400 inschrijvingen

Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al ruim 1.400 kinderen zich in voor een sportieve kennismaking. “En die teller loopt nog door”, vertelt wethouder Coby van der Pas “Sjors is ook dit jaar weer razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt het aanbod ook ieder jaar toe, doordat steeds meer verenigingen zich aansluiten bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want we vinden het belangrijk dat alle kinderen in Meierijstad lekker kunnen sporten en bewegen. Het bijzondere van dit project is dat de kinderen altijd mee kunnen doen. Voor een paar keer of misschien wel voor langere tijd.”

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Meierijstad in samenwerking met sportverenigingen. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan tachtig sportactiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Meierijstad ontvangen. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.sjorssportief.nl.

Sjors-Sportief
Tip de redactie!