Scootmobiel opfrisdagen in Schijndel – ‘veilig omgaan met de scootmobiel in het verkeer’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Meierijstad en hulpmiddelen leverancier Medipoint starten samen met de gemeente Meierijstad een pilot opfriscursus ‘veilig omgaan met de scootmobiel in het verkeer’. Medipoint stimuleert haar klanten deel te nemen aan een scootmobiel opfriscursus. Bij deze bijeenkomsten kunnen ook ervaringen met andere gebruikers uitgewisseld worden.

Tijden

De opfriscursussen zijn:  24 april 2019 in de ochtend van 9.30-12.30 uur. In de middag van 13.30- 16.30 uur. De opfriscursussen vinden plaats in wijkgebouw De Vink. Echter op 24 april in de middag wordt de cursus aangeboden in wijkgebouw Vossenberg
(tegenover de Spar) en start om 14.00 uur.

Theorie, praktijk en verkeersregels

Niet alle scootmobiel bestuurders zijn voldoende voorbereid op het rijden in het soms drukke verkeer. Het is wel heel belangrijk om gezien te worden. Daarom heeft de VVN Meierijstad samen met Medipoint een programma opgesteld waar zowel de theorie als de praktijk aan bod komen. De verkeersregels worden nog eens doorgenomen en er wordt geoefend op een speciaal uitgezet parcours. Menno Roozendaal, verantwoordelijk portefeuillehouder gemeente Meierijstad: “Wij vinden het belangrijk dat de scootmobiel gebruiker veilig kan deelnemen aan het verkeer. Daarom roepen we iedere gebruiker op om deel te nemen aan deze rijvaardigheidstrainingen.”

Servicebus Medipoint

Vlakbij het parcours is een servicemonteur met servicebus van Medipoint aanwezig. Kleine reparaties kunnen ter plekke verholpen worden.

Volgend jaar in Sint Oedenrode en Veghel?!

De pilot start in april van dit jaar in Schijndel. Bij een succes krijgt de pilot een vervolg in Sint Oedenrode en Veghel. Alle scootmobiel gebruikers van Medipoint in Schijndel hebben een uitnodigingsbrief ontvangen.
Scootmobiel opfrisdagen in Schijndel

Tip de redactie!