Gisteren was de eerste dag  van Paaspop en het is weer 1 groot feest geworden.Op het Paaspopterrein zag er alles zeer indrukwekkend en netjes uit. De verharde paden, de enorme brug, de diverse tenten waar de artiesten in optraden. De organisatie heeft weer alles uit de kast gehaald om nog meer indruk te maken op de bezoekers. Vanaf het moment dat je binnenkomt wordt je ondergedompeld in het Paaspopgevoel. De opening was zeer geslaagd met de o.a. de Schijndelse band Baby Blue, Brocco, Stick your Guns en Stardusters in de Thunderbolt.

Danny Vera

Foto: Tonnie Westerbeke (Paaspop)

Danny Vera mocht na 2 jaar optreden bij Paaspop het wat kleinere podium in de Phoenix nu op de mainstage in de Apollo spelen. En dat deed hij met glans. In een goed gevulde zaal wist de van  Voetbal Inside bekend zanger het publiek aan zijn zijde te krijgen met zijn “Americana” muziek.  Tijdens zijn show maakte de zanger nog een fraai statement tegen de bombardementen van de Amerikaanse president Donald J. Trump.

 

Lisa Lois

Lisa Lois mocht optreden  in Theatre een kleinere wat intiemere en fraai ingerichte tent. Lisa Lois speelde nummers van Adele. Een idee wat ontstaan was tijdens haar clubtour en eigenlijk een eenmalig iets zo zou zijn. Speciaal voor Paaspop heeft ze Lisa Lois sings Adele nogmaals gespeeld en dat paste haar goed. In een vlotte set speelde ze alle bekende nummers van Adele in sneltreinvaart en dit paste haar als een maatpak. Lisa Lois heeft een dijk van een stem. Haar show paste dan ook perfect in de ambiance van het Theatre. Lisa Lois wist het grootste gedeelte van het publiek dan ook tot het laatste moment de boeien.

Waylon  

Foto: Bart Heemskerk (Paaspop)

Waylon stond uiteraard op mainstage in de Apollo. In een volle zaal speelde hij zoals we van Waylon mogen verwachten vol power en met een enorme drive en passie. Wat bij Waylon vooral opviel naast zijn optreden zelf was de fantastische lichtshow. Waylon en zijn band zijn live zo mogelijk nog beter als bij de studio opnames. Het pure ongepolijste spel is echt fantastisch en aangevuld met de fraaie lichtshow was het een heel compleet optreden waaruit het vakmanschap van deze artiest overduidelijk blijkt.

UB40

Ook UB40 speelde in Apollo. Deze jaren 80 band die in die tijd enorme furore maakte aan de hand van zanger Ali Campbell, heeft in de afgelopen jaren een aantal wisselingen in de bezetting ondergaan waarbij ook voorman Ali Campbell de band heeft verlaten. De huidige band wist de klassiekers als Red Red Wine, Sing Our Own Song en Here I am goed neer te zetten alleen hing er een wat gezapige sfeer tijdens het optreden en kwam het publiek niet echt los. Dit lag niet aan het enthousiasme van de band want zij speelden vol passie. Maar een groot gedeelte van het publiek bestond uit jongeren die de succesjaren van de band niet hebben meegemaakt. Zij waren het dan ook die na enige tijd afhaakten tijdens het optreden. Toch was het optreden van de band zeer professioneel te noemen en verliep vlot. Enige minpuntje was dat het geluid niet altijd even goed overkwam in de zaal.

Anouk

De Haagse Rockbitch was de uitsmijter tijdens deze eerste dag van Paaspop. Het optreden van Anouk begon met wat technische problemen waardoor de zangeres het optreden na het eerste nummer tijdelijk even staakte omdat ze niet tevreden was. Dit kenmerkte ook haar verdere optreden dat redelijk “rommelig”  was. Hiervoor excuseerde de zangeres zich ook naar het Paaspoppubliek. Toen de zangeres eenmaal los was rockte Anouk zoals we van haar gewend zijn en als het optreden weergaloos en subliem. Ze kreeg toen ook de het Apollo zaal mee. De stem van Anouk is weergaloos en haar passie is enorm. Het werd toch nog een groots optreden van een van de beste zangeressen van Nederland.

 
Tip de redactie!