logo Gemeente Meierijstad

Inwoners van Meierijstad kunnen de komende tijd meedoen aan verschillende Wecycle acties waarbij ze afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in kunnen leveren bij de milieustraat. En daar krijgen ze iets leuks voor terug. De gemeente doet hieraan mee om het inleveren te stimuleren. Alle milieustraten in Meierijstad doen mee vanaf 29 april. In ruil voor e-waste ontvangen inwoners het Wecycle Recycle Memo-spel. Daarnaast kunnen ze zelf een ludiek inzamelactie opzetten en kans maken op een cheque van € 1000, – voor een club of goed doel.

Help een goed doel of club aan een sponsorcheque

Met een zelf verzonnen inzamelactie maken inwoners kans op een cheque voor een lokaal goed doel of een club. Om de eigen actie breed bekend te maken kan gebruik worden gemaakt van het gratis promotiemateriaal op wecycle.nl/inleveren. Belangrijk is dat het inlevermoment op de Milieustraat vereeuwigd wordt met een foto of kort filmpje. De sponsorcheque-actie loopt t/m 9 juni 2019. Alle actievoorwaarden staan uitgelegd op wecycle.nl/inleveren.

Recycle in plaats van grijze bak

Wethouder van Rooijen wil er juist op dit moment aandacht voor vragen: “Jaarlijks belanden veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de grijze container, tussen het restafval. Na Koningsdag is dat ook vaak raak; hierdoor gaan ze verloren voor recycling en dat is zonde. Recycling zorgt dat grondstoffen behouden blijven, minder schadelijke stoffen in het milieu terecht komen en uitstoot van CO2 vermeden wordt. Allemaal belangrijke bouwstenen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving en aan onze klimaatdoelstellingen.”

Samenwerking met Wecycle

De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Deze organisatie werkt voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties
Meierijstad_recyclen

Tip de redactie!