Schijndelse scouts hiken twee dagen door Noord-Brabant

scouting-schijndel

In de kerstvakantie liepen 80 scouts uit de gehele regio een tocht van Drunen naar Cromvoirt en vervolgens via Vught naar ’s-Hertogenbosch. Op 28 en 29 december werden zo met behulp van verschillende routetechnieken vele kilometers afgelegd.

 Vanuit Scouting Schijndel namen 19 scouts in kleine groepjes deel aan de Regio Winterhike, een regionaal evenement wat jaarlijks wordt georganiseerd door Scoutingregio de Meierij. Meiden en jongens van 10 – 14 jaar oud beleefden de winter deze dagen met wandelschoenen aan, kaart en kompas in de hand en sommigen zelfs met volledige bepakking op de rug.

Er waren weer vele uitdagende routes uitgezet, die aan de hand van puzzels, raadsels, samenwerkingsopdrachten en met voldoende uithoudingsvermogen konden worden uitgelopen. Voor ieder wat wils, want de routes waren onderverdeeld in drie verschillende niveaus. Zo konden deelnemers kiezen om dagelijks 12, 15 of 18 kilometer te lopen.

Trots kwamen alle scouts op 29 december over de eindstreep. Met vaak een aantal extra gelopen kilometers in de benen, heeft uiteindelijk iedereen de juiste route en dus ook het eindpunt in ’s-Hertogenbosch gevonden. De leiding geeft aan: “de deelnemers hebben het ontzettend goed gedaan. Het jaar 2017 is weer actief afgesloten, op naar een nog uitdagender 2018!”
Tip de redactie!