Uitslag 5e etappe Dakar 2018 Motoren, Maikel Smits op plek 30

Rally_Dakar_logo Joan Barreda wint de 5e etappe van de Dakar 2018 over een lengte van 266km in een tijd van 3u19m42s en loopt daar mee in op de leider in het algemeen klassement. Hij staat nu op 7:33 van de Fransman van Beveren die in een tijd van 3u34m17s finishte..

Het is bijna geen verrassing meer want Maikel Smits is wederom de snelste Nederlander bij de motoren. hij kwam binnen op 43m57s van de etappe winnaar Joan Barreda. Maikel eindigde deze etappe op de 30ste plaats en stijgt in het algemeen klassement naar plaats 33

De race voor de motoren werd halverwege geneutraliseerd omdat het te zwaar was om verder te rijden. De rijders krijgen hierdoor verschillende tijdstraffen zoals te zien is in een tweet van Mirjam Pol hieronder.