“De Beentjes van Sint-Hildegard” eerste film bij Filmclub na onderbreking ivm coronacrisis

Op dinsdag 1 september opent Filmclub Schijndel weer de deuren met het droogkomische drama De Beentjes van Sint-Hildegard. Het scenario is geschreven door Herman Finkers, die samen met Johanna ter Steege de hoofdrol speelt in deze succesvolste Nederlandse film van 2020 .

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er helemaal benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Hoeveel liefde is te veel liefde? Dit komische drama gaat over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Een heerlijke film om het seizoen weer mee te openen.

De film wordt vertoond in de Podiumzaal van ’t Spectrum en start om 20.30 uur. In verband met de richtlijnen van het RIVM is er slechts plaats voor 63 personen.

Om de contactmomenten zoveel mogelijk te beperken is er geen kassa. Daarom zijn tickets uitsluitend te koop via de website vanaf donderdag 27 augustus 20.00 uur voor leden, niet leden vanaf vrijdag 28 augustus 20.00 uur. Voor het reserveren en verdere informatie over de film en de nieuwe werkwijze zie www.schijndelfilm.nl.

Filmclub
Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!