Output Jeugdtournooi bij WV Schijndel

logo wielervereniging schijndel

Op Hemelvaartsdag is het weer zover, op die dag, 30 mei, wordt er weer het Output Jeugdtoernooi van Schijndel gehouden voor de wielerjeugd. De organisatie van dit toernooi is in handen van Wielervereniging Schijn¬del – Output Professionele Audio, Video & Lighting Output professional audio, video & lighting, ZZPR.nl, Broer Manders, Van Doorn Infra, Mutsaars Bikes, Rogelli, Bedrijventekoop.nl en Machinaaltimmerbedrijf van der Linden.

Gevarieerd deelnemersveld

Na diverse criteriums en avondtoernooien in de vorm van een koppeltijdrit staat er dit jaar weer voor de 37e maal een evenement voor de wielerjeugd op en rondom de Leemputbaan op het programma. Vorig jaar stonden er ruim 200 jeugdige coureurs aan de start tijdens het Output Jeugdtoernooi welke toen voor het eerst verreden werd op vernieuwde wielerbaan van Wielervereniging Schijndel. Dit jaar zal het deelnemersaantal net zo groot of groter zijn want er hadden zich een week voor aanvang al 200 renners en rensters aangemeld. Zij zullen verdeeld over zeven categorieën gaan strijden om de talrijke ereprijzen. Onder hen de 40 jeugdleden van WV Schijndel die de laatste weken goed op dreef zijn. Zo vonden we Mees Bunning, Abe Bol, Andries Knapen, Liz Toonen, Jan Kraus, Thom van Herwaarden en Chris Kisters de laatste weken al één of zelfs meerdere malen terug op het erepodium. De wedstrijden beginnen vanaf 10.00 uur.

Parcours op eigen terrein

Door de uitbreiding van de wielerbaan van Wielervereniging Schijndel zal voor de tweede maal in de geschiedenis een echte officiële KNWU wedstrijd op de accommodatie van de wielervereniging plaatsvinden. De wielerbaan heeft een lengte van 1600 meter waardoor het niet meer nodig is om het terrein aan de Leemputtenweg te verlaten. Dit brengt met zich mee dat er geen straten afgesloten hoeven te worden en het verkeer op bijvoorbeeld op de Oude Molenheide, Zwembadweg en Vossenberg doorgang kan vinden. Alleen in de Leemputtenweg zelf zullen er veel voetgangers zijn die vanaf het grote parkeerterrein bij Fitland naar de Leemputbaan gaan.

Programma

Het programma van die dag is als volgt: Om 9.00 uur gaat de permanence in het clubgebouw aan de Leemputbaan open en dan kunnen de jeugdige renners en rensters hun rugnummer afhalen.

Om 10.00 uur zal de eerste categorie van start gaan voor hun wedstrijd. Na de pauze gaan de wedstrijden verder voor de renners en rensters van categorie 5 t/m 7.

Voorbereiding

De voorbereiding van deze jeugdronde startte al enkele maanden geleden. Doordat men nu sinds jaren op Hemelvaartsdag organiseert lag de datum al ruimschoots vast zodat er niet gezocht dient te worden voor een geschikt plekje op de kalender. Inmiddels is de voorbereiding zover dat op de dag van de wedstrijd alles aanwezig zal zijn.
Doordat de wedstrijden op het eigen terrein van de wielervereniging plaatsvinden is de voorbereiding iets eenvoudiger. Er zijn minder vlaggenisten en dranghekken nodig. Ook is er geen wielerauto meer nodig in de wedstrijd en volstaat begeleiding met motoren. Wat wel blijft zijn de bel, rondebordjes, EHBO, rugnummers, podium, prijzen, geluid, jury en natuurlijk de rondemissen. Dit alles maakt de jeugdronde een compleet evenement voor de wielerjeugd.

Parkeren

Publiek en deelnemers worden verzocht te parkeren op het grote parkeerterrein aan de Avantilaan bij de Structuurweg. Dit parkeerterrein is maar enkele honderden meters verwijderd van het parcours. De parkeerplaats is door middel van borden vanaf de kruising van de Structuurweg met de Zwembadweg aangegeven.

Gratis toegang

Op Hemelvaartsdag 30 mei staat het wielerdorp Schijndel dus in het teken van het Output Jeugdtoernooi. De gehele middag worden er dus wedstrijden gehouden voor de jeugdige licentiehouders van de KNWU. Kom gezellig eens langs, de aanvang is om 10.00 uur en de toegang is natuurlijk geheel gratis.
Tip de redactie!