Ik en mijn Robot…..in bibliotheek Schijndel

Logo Bibliotheek Meierijstad

Kom jij knuffelen met de knuffelrobot, maak jij kennis met een stofzuigerrobot, wil jij weten wat een cobot is en hoe een grasmaaierrobot werkt? Om ons heen worden steeds meer robots ingezet om ons te helpen.

Kom, in de week van de mediawijsheid 2018, op woensdag 21 november naar het robotfeest Ik en mijn Robot in bibliotheek Schijndel! Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken én te spelen met verschillende soorten robots! Ook jij mag een robot meenemen en vertellen wat hij allemaal kan.

Dit grote Robotfeest is voor kinderen tot ongeveer 88 jaar. Kom kijken, ervaren, maken, bewonderen en spelen met onder andere mBot, Dash&Dot, Ollie, Bee Bot, Ozobot. Er zijn demonstraties van Mindstorms, Lego BOOST en Wedo. Robot GoTo kan een schilderij maken, een iPad gebruiken om een animatiefilmpje te maken en programmeercode om muziek te maken. En we hebben een green screen waar je op de foto mag in een voetbalstadion of met een schattig hondje.

Ook Nick van Breda is aanwezig op de robotmiddag. Hij werkt aan vernieuwend onderwijs en denkt mee over oplossingen voor wereldvraagstukken o.a. door het organiseren van hackathons.

Voor wie:

voor alle belangstellenden

Wanneer:  

woensdag 21 november 2018 tussen 14:00 en 17.00 uur

Waar:  

bibliotheek Schijndel

Kosten: 

Gratis

Aanmelden:

aanmelden is niet nodig, er is een open inloop.

Ik en mijn robot is een samenwerkingsverband van bibliotheek Meierijstad met Techniek=Troef promoot innovatie, inspireert door jeugd in aanraking te brengen met Wetenschap en Technologie . Samen met het bedrijfsleven verzorgen zij gastlessen om zo dicht mogelijk bij de praktijk te staan.

robot
Tip de redactie!