Steenbreek

Gemeente Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden zijn samen in project ‘Operatie Steenbreek’ met Waterschap Aa en Maas actief om de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme droogte en heftige hoosbuien beheersbaar te maken. In juni heeft de actie ‘tegel eruit, plantje erin’ plaatsgevonden en in het najaar staat de regentonactie in de planning.

Afkoppeling van regenpijp als eerste stap

Wanneer ieder huishouden één regenpijp van het riool afkoppelt en regenwater in de tuin opvangt, biedt dat belangrijke voordelen. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater! Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze inwoners mede een bijdrage leveren aan het opvangen van regenwater. Daarom organiseren wij dit najaar een regentonactie. De plannen hiervoor worden momenteel uitgewerkt en via de gemeentelijke publicaties over Operatie Steenbreek houden we u op de hoogte.

Tegelruilactie komt weer terug

Afgelopen juni kwamen zo’n 900 inwoners uit onze regio enthousiast een tegel inleveren in ruil voor een plant. Daarmee hebben we een begin gemaakt om ook particuliere tuinen te gaan vergroenen. We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar vanwege dit succes gaan we in 2019 zeker een nieuwe tegelruilactie organiseren en we hopen dan nog veel meer tegels te mogen inzamelen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving!

Regen
Tip de redactie!