Voor wandelaars en E-bikers

De ANWB E-bikegids Noord Brabant en de wandelgids Lopen langs Linies zijn verkrijgbaar bij VVV Schijndel, gevestigd in Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17 in Schijndel. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
T: 073-5492276, E: vvvschijndel@meierijstad.nl

ANWB e-bikegids Noord-Brabant

Op een E-bike rijd je moeiteloos langs de mooiste plekken, in de natuur of door een andere bijzondere omgeving. In deze gids staan 14 gevarieerde routes, ideaal om lekker uit te waaien. Op de pedalen door de polders, langs meren en plassen, via sfeervolle plaatsjes. Onderweg even uitrusten met iets lekkers, terwijl je E-bike de accu oplaadt. De ANWB Gastvrij punten heten je van harte welkom. Ben je op bezoek zonder fiets? Ook dan helpen ANWB Gastvrij punten je graag op weg. In deze gids staan gemiddeld wat langere routes omdat je met elektronische hulp makkelijker grotere afstanden aflegt. Maar als je goede zin hebt, kun je natuurlijk prima een E-bikeroute fietsen met je gewone fiets.

Wandelgids Lopen langs Linies

Nederland waterland: in onze hele geschiedenis is water altijd en overal een bedreiging geweest. Maar het feit dat grote delen van ons land onder de waterspiegel liggen heeft ook zijn voordelen. Om ons vaderland te beschermen tegen vijanden hebben wij door de eeuwen heen gebruik gemaakt van datzelfde water. Wij konden grote stukken land onder water zetten om zo een vijandige opmars te vertragen. De vele ‘waterlinies’ hebben inmiddels hun nut verloren. Toch zijn de restanten of vakkundig gerestaureerde linies tegenwoordig op veel plekken goed te zien. Bovendien is het er mooi wandelen. Vanaf de dijkjes heb je prachtig uitzicht over het omringende land. In deze wandelgids wandel je rondom negen uiteenlopende waterlinies die samen een goed beeld geven van de verdediging van ons land. Eén van de wandelingen is de dagtocht Vught, met het Bossche Broek, Fort Isabella en Lunetten als onderdeel van de Zuiderwaterlinie.
Tip de redactie!