Nieuwe expositie in het Jan Heestershuis – Torso’s in beweging

logo Jan Heestershuis

Het tuinseizoen van Museum Jan Heestershuis opent binnenkort weer. Van 24 maart tot en met 10 juni 2019 is in de beeldentuin een nieuwe expositie te zien.

WIM LEMMENS – Torso’s in beweging – de dans van marmer

Wim Lemmens (1947 Tilburg) is behalve beeldhouwer ook schilder. Hij volgde de opleiding vrije schilderkunst en monumentale vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunst Sint Joost te Breda. Sinds 1976 is hij werkzaam als vrij beeldend kunstenaar, in eerste instantie in een natuursteenstudio in Italië. Daar werkte hij veel in opdracht en als restaurateur. Hij woont en werkt nu alweer een flink aantal jaren in Oss. In de loop de tijd heeft hij een duidelijk herkenbare stijl ontwikkeld. Hij vindt zijn inspiratie in zijn omgeving en in de natuur, maar soms ook in dingen die hij meemaakt of grote gebeurtenissen. In zijn werk probeert hij diverse aspecten van ‘beweging’ tot uitdrukking te brengen. Ook in deze expositie staan de geabstraheerde torso’s van marmer en de beweging, de dans, die zij uitdrukken centraal.

Voor het vervaardigen van zijn beelden hebben materialen zoals graniet, hardsteen, marmer, hout en metaal zijn voorkeur. De eigenheid van het materiaal komt daarbij tot uitdrukking in de tegenstelling van grof bewerkte en gepolijste vlakken. Stenen worden als het ware open getrokken waardoor er een spanning in het oppervlak ontstaat. Door het polijsten van het oppervlak en het ruw bewerken van de binnenzijde wordt deze tegenstelling vergroot.

Algemene informatie

Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17, Schijndel, 073-5492276 www.museumjanheestershuis.nl. Openingstijden: di. t/m zo. 13.00 tot 17.00 uur.

Museum heestershuis

Foto: Ton Lutterman
Tip de redactie!