Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling wordt traditiegetrouw de Swimmeet in Maastricht gezwommen. Een sprintwedstrijd met alle 50 en 100 meters. SWNZ heeft met een groep van 24 zwemmers deelgenomen aan deze wedstrijd, waarbij ’s ochtends en ’s middags series gezwommen worden en in de avond A- en B-finales voor de 16 beste zwemmers per leeftijdscategorie.

Isa Schellekens behaalde de A-finale op de 100 rug (brons), 50 vlinder (zevende) en 100 wissel (zevende). Daarnaast zwom ze de B-finales van de 100 vlinder (vierde), 50 rug (zesde) en 50 vrij (zevende).

Jesse Hoksbergen kwam driemaal in actie in de avonduren en werd in de B-finales vijfde (100 rug en 100 wissel) en zevende (100 school). Lisa Verheij zwom de B-finales op de 50 en 100 school en 100 wissel. Daarbij behaalde ze de zesde, achtste en achtste plaats. Luuk Bult eindigde als vierde in de B-finales 50 school en 100 vrij en werd vijfde in de B-finale 50 vrij. Britt Bakers werd vijfde in de B-finale 100 school en zevende in de B-finale 50 school. Guy Huijsmans haalde eveneens twee B-finales: hij werd tweede op de 50 vrij en vijfde op de 50 rug. Mirelle de Kort werd zesde in de B-finale van zowel de 50 als de 100 school.

 Persoonlijke records

De Swimmeet was een zeer succesvolle wedstrijd, met een ware recordregen. Sem van Eijndhoven, Kes Keij en Isa Schellekens zwommen op alle negen afstanden een nieuw persoonlijk record. Luuk Bult en Guy Huijsmans verbeterden op acht afstanden hun PR. Rick Hoksbergen, Aukje Rutten, Juul Schellekens en Iris Verheij zwommen op zeven afstanden sneller dan ooit. Daarnaast verbeterden ook Britt Bakers (6 PR’s), Tasnim Bezbiz (5), Anouk Hacken (6), Jesse Hoksbergen (5), Roel van der Kleij (1), Mirelle de Kort (4), Jessie van de Laak (4), Lotte van de Laak (1), Jelle Rutten (3), Nena van der Steen (3), Isa Verhagen (6), Lisa Verheij (1) en Marit Vermeulen (4) één of meerdere persoonlijke records. Kim de Laat en Rik op het Veld zwommen mooie tijden, maar waren al eens sneller.

Een volledig verslag is te vinden op de website van SWNZ: http://zwemmenswnz.blogspot.com/

Competitie

Komende zondag, 13 januari, staat in Boxtel de tweede competitiewedstrijd op het programma. Een groot deel van de succesvolle Swimmeet-ploeg zal dan ook weer aan de start verschijnen. In totaal komen er dan zo’n zestig zwemmers van SWNZ in actie.

SWNZ
Foto: SWNZ
Tip de redactie!