Logo Bibliotheek Meierijstad

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding en daarom heeft het Schrijverscollectief Meierijstad samen met Bibliotheek Meierijstad een gedichtenwedstrijd opgezet. De wedstrijd staat in het teken van oorlog en/of vrijheid en wat dit voor eenieder betekent.

Deelnemers kunnen vanaf 1 april meedoen aan de wedstrijd, die voor alle leeftijden is. Waar de jongste deelnemers een ‘elfje’ mogen schrijven, wordt van de oudere deelnemers gevraagd een gedicht van maximaal 200 woorden en 25 regels te schrijven. Bij de bibliotheken in Meierijstad kunnen deelnemers een inspiratiebrief met alle informatie over de deelname ophalen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om met een klas mee te doen aan de wedstrijd.

De gedichten moeten uiterlijk 14 juli worden ingeleverd. Uiterlijk 1 september zal een deskundige jury de winnaar in iedere leeftijdsgroep bekendmaken. De winnende gedichten zullen dan ook onder andere gepubliceerd worden in de bibliotheken.

Meer informatie over de gedichtenwedstrijd is te vinden bij de bibliotheken in Meierijstad, de Facebookpagina Gedichtenwedstrijd Meierijstad 75 jaar Herdenken & Bevrijden en op www.bibliotheekmeierijstad.nl

Bibliotheek-Meierijstad_gedichtenwedstrijd
Tip de redactie!