KEG Schijndel

Binnenkort zal er bij de KEG een nieuwe expositie te zien zijn. Vanaf 17 november zal zullen er in de expositieruimte van de KEG werken te zien zijn van Wim van de Voort.

De expositie heeft de naam “ODE” gekregen.

De expositie zal op zaterdag 17 november om 16.00 uur geopend worden door beeldend kunstenaar Henk Visch. Tijdens de opening zal Noor van de Voort haar fotoboek presenteren over Wim van de Voort.

De tentoonstelling zal tot en met 11 januari 2019 te zien zijn tijdens de openingstijden van de KEG-expo ( maandag t/m vrijdag 10.00 – 20.00 uur).

Op zondag 9 december en zondag 6 januari zijn er extra openstellingen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Wim van de Voort

Kunstenaar, tekenaar en schilder. Geboren in 1942 in het gezin Van de Voort van de houtwerf aan de Kreitenmolenstraat. Woont en exposeert in Den Bosch.

Wim van de Voort is een bekend kunstschilder en tekenaar in Den Bosch en omgeving. Als jongen van 15 maakte hij al rake portretten in houtskool op behangselpapier van Rath & Doodeheefver van dorpelingen en bewoners van Huize Sint-Felix en Huize Assisië. Ook schilderde hij portretten van zijn vader en zijn oudste broer en diens echtgenote. Veel waardering is er voor zijn geheel eigen symbolische beeldtaal. Hij exposeerde vooral in Noord-Brabant, waaronder ook in Udenhout tijdens de heemdagen van juni 2004. Wim exposeerde onregelmatig in diverse galeries in Den Bosch zoals: Kunsthal Boschveld [2014],  de Muzerije [1997], Giulio Cesare & Co Gallery [2007], De Speeldoos [2011] en meer recent 2015 op de Paardskerkhof in Den Bosch. Van de Voort schilderde jarenlang religieuze onderwerpen. “Dat was een worsteling,” zei hij daarover in een interview in het Brabants Dagblad van 26 oktober 2011. Hij omschreef zichzelf graag als een “traditioneel religieus kunstenaar”. In de jaren ’60 vroeg Cees (Cornelis) Verhoeven hem geschreven bijdragen te leveren voor een progressief katholiek tijdschrift, maar de drang naar perfectie weerhield Wim daarvan. Hij schreef overigens niet onverdienstelijk. Wim overleed op 75-jarige leeftijd, na een lang ziekbed, op 19 april 2017 in zijn woonplaats ‘s-Hertogenbosch.

(bron: http://wiki.regionaalarchieftilburg.nl)

KEG

Tip de redactie!