Nieuwe expositie bij de KEG: schilderijen en collages van Liesbeth Bijkerk

logo KEG Schijndel

 

Morgen wordt een nieuwe expositie geopend in de KEG expo-ruimte in ’t Spectrum. Om 16.00 uur zal de tentoonstelling “Zonder titel” van Liesbeth Bijkerk worden geopend met een inleiding door Hendrik Driessen. Ook zal er een geluidsperformence zijn door Mario van Horrik en Petra Dubach.  Liesbeth Bijkerk (1957) woont en werkt in Eindhoven. Zij studeerde aan de Academie voor beeldende kunsten (Utrecht) en Jan van Eyck Academie (Maastricht). In deze expositie zijn schilderijen en collages te zien die Liesbeth maakt.

Zonder titel’ is niet een titel die je als kunstenaar zomaar aan een expositie geeft. Voor Liesbeth Bijkerk (Hollandia, 1957) past die titel bij al het werk dat in haar solotentoonstelling in Schijndel te zien is; géén van deze werken heeft namelijk een titel. Als alle werken in een tentoonstelling ‘Zonder titel’ heten, dan ligt die titel ook voor de hand voor het geheel.

Het uitgangspunt voor deze werken is niet de visuele werkelijkheid. Liesbeth Bijkerk beeldt niets af. Ze schildert bijvoorbeeld geen landschappen, stillevens of portretten. Hoogstens zou je haar werken kunnen zien als sporen van herinneringen, overblijfsels van zintuiglijke ervaringen, van dingen die ze gezien, gehoord of gevoeld heeft.

De Keg EXPO bevindt zich op de eerste verdieping van het cc ’t Spectrum Steeg 9 in Schijndel en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van ’t Spectrum (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur). De toegang tot deze expositie is gratis.
Uitnodiging KEG

Tip de redactie!