Dit weekend is er weer van alles te beleven en mee te maken in Schijndel. Zowel voor volwassenen als jongeren worden er weer allerlei activiteiten georganiseerd. Hieronder een overzicht van de activiteiten die u zou kunnen gaan bezoeken.

Vrijdagavond

Vanavond kunnen jongeren van 19.30 uur, zoals iedere week, terecht bij Soos Cosy UP om lekker te komen chillen. De DJ’s zulle weer zorgen voor te gekke muziek.

De liefhebbers van de stille film kunnen vanavond om 20,00 uur komen genieten in de Sint Servatiuskerk, waar Filmclub Schijndel in samenwerking met Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk de film The Kid op het scherm brengt. Dit onder begeleiding van live muziek op het Smitsorgel door Geerten Liefting.

Ben je meer een spelletjesliefhebber kom dan vanavond gezellig meedoen met de bingo in het wijkgebouw Bloemenwijk (Papaverstraat) welke daar weer zal worden georganiseerd door Stichting Rondom d’n Toren. Vanaf 19.00 uur gaat de zaal open.

Zaterdag

Op zaterdag staat Schijndel weer bol van de activiteiten. Zo kun je ook dit weekend nog een kijkje gaan nemen in ’t Spectrum bij de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding van Schijndel. Je kunt deze tentoonstelling bezoeken tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Later op de dag is er ook een tentoonstelling over de bevrijding te bezichtigen bij de molen aan de Pegstukken. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur kun je hier terecht.

Voor de kunstliefhebbers is er in de middag de officiële opening van de nieuwe expositie bij de KEG. In de expositieruimte van de KEG zullen de komende tijd werken van de Eindhovense kunstenares Liesbeth Bijkerk te bewonderen. De kinderen kunnen op zaterdag deelnemen aan de Halloween activiteiten in de Beemd en de Hoevenbraak/Hulzenbraak. In de beemd is er een Trick and Treat lampionoptocht en in bij de wijkraad Hoevenbraak/Hulzenbraak kunnen de kinderen deelnemen aan een Halloweentocht door de wijk. In sociaal cultureel de Vink kunt u gaan luisteren en genieten van het optreden van het Popkoor No Nonsense. Zij hebben dit keer al thema “Het gevoel van…”.  Wilt u nog meer genieten heerlijke muziek, dan kunt u ‘s-avonds terecht bij Grand Café de Hopbel. Hier zal de band Bluesox een optreden verzorgen. Op de Boschweg zullen de café’s in Duitse sferen zijn. In de HeerenMeester zal het Oktoberfest gehouden worden. Aan de overkant van de weg zal het Starkbierfest gehouden worden waarbij de Kôie Keije het bierbanksurfen verzorgen. In ’t Spectrum staat Joris Linssen samen met Caramba op het podium voor een uitverkochte zaal.

Zondag

Op zondag kunnen de sportliefhebbers een kijkje gaan nemen bij de Jeugdveldrit bij wielervereniging Schijndel. Vanaf 11.00 uur zullen daar de jeugdige wielrenners gaan strijden om de prijzen. ‘S-middags spelen de eerste teams van de Schijndelse voetbalverenigingen hun competitiewedstrijden. Schijndel/DE Wit speelt thuis tegen FC Schadewijk en SV Avanti’31 gaat op sportpark de Molenheide strijden tegen Boekel Sport. Deze wedstrijden starten om 14.00 uur. WEC speelt deze middag om 14.30 uur een uitwedstrijd in Vorstenbosch tegen de Vorstenbossche Boys.

Zondag kunt u nog een kijkje kunt gaan nemen bij de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding in ’t Spectrum. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur is de tentoonstelling daar voor het laatst te zien. De echte verzamelaars moeten zondagochtend in de Brink in Eerde zijn. Daar houdt de “Verzamelaar” een ruilbeurs tussen 9.00 uur en 12.00 uur. De kinderen kunnen zondagmiddag  vanaf 14.00 uur een schilderij gaan maken bij Speelhonk de Instuif. ‘s-Middags kun je ook terecht in SCC de Vink want daar geeft Popkoor No Nonsense opnieuw een optreden. Mocht je meer een liefhebber zijn van de muziek van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia dan kun je het bevrijdingsconcert bezoeken in ’t Spectrum. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur zal de harmonie hier zijn repertoire ten gehore brengen. Tenslotte is er bij Wijnbar de buren ook nog de mogelijk om te komen genieten van een muzikaal optreden. Koelcell zal hier komen spelen in het kader van De Buren Live…..Uiteraard doe u dit onder het genot van een hapje en een drankje!

Zoals u ziet voldoende te beleven in Schijndel dit weekend. Schijndel-Online wenst u een heel mooi weekend toe!

Enne vergeet niet de klok te verzetten in de nacht van zaterdag op zondag, zodat u zondag niet een uur te vroeg bent bij een van de vele evenementen.




Tip de redactie!