Maikel Smits wint 7e etappe in Marocco Dessert Challenge

Logo Marocco Dessert Challenge

Motorcoureur Maikel Smits heeft gisteren de 7e etappe gewonnen in de Marocco Dessert Challenge. Hij bleef de leider in het klassement Mario Patrao nipt voor en had 2 minuten en 2 seconde voorsprong bij de finish.

De etappe begon nog slecht voor Maikel. De motor gaf een storing aan op de sensor van de koelvloeistof. Hierop is Maikel terug gereden naar het serviceteam, waarna hij 2 minuten later dan gepland is gestart. Tijdens de race liep Maikel in op Patrao en bij de tankstop was zijn achterstand nog 3 minuten. In het tweede gedeelte van de 403 km lang etappe is Maikel op jacht gegaan naar Patrao en op een gegeven moment wist hij in het achterwiel te komen. Patrao heeft nog getracht om weg te komen, maar Maikel kon hem blijven volgen. Tegen het einde van de etappe maakte Patrao het foutje waarop Maikel zat te wachten en hij maakte daar meteen gebruik van. Patrao pakte een S-bocht volledig terwijl je deze gewoon rechtdoor kon rijden, wat Maikel dan ook deed. Hij pakte hiermee een kleine voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Een mooie overwinning voor de Schijndelaar.

In het algemeen klassement heeft Maikel een ruime achterstand op Patrao dus de eindoverwinning zal hij waarschijnlijk niet meer behalen, maar met nu al 2 dagoverwinningen kan Smits tevreden terugkijken op deze rally.

Vandaag wordt de 8e en laatste etappe verreden van Tendrara naar Oujda.

Marokko, Rally
Tip de redactie!