Netwerkavond Meierijstad: “Mijlpalen van Meierijstad”

In ’t Spectrum in Schijndel was het maandag 20 maart volle bak. Het college van B&W van Meierijstad nodigden diverse vertegenwoordigers uit om mee te denken over de agenda voor de komende vijf jaren: de Mijlpalen van Meierijstad. Onderlegger hiervoor was het coalitieakkoord ‘Meierijstad zijn we samen!

In de “Mijlpalen van Meierijstad” komen de gezamenlijke ambities te staan van Meierijstad: van de gemeente, inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen.

Foto: Arie Smetsers

Meer dan honderd deelnemers spraken gisteren over het coalitieakkoord en vulden aan. De sfeer was goed en de reacties waren positief: ‘Goed initiatief van het college en een mooie kans voor ons om te netwerken’. De avond was een prima aanzet om te komen tot een goede samenwerking.

De Mijlpalen van Meijerstad gaat over de gezamenlijke ambities, doelen en de daaraan gekoppelde projecten voor Meijerstad de komende jaren. Al eerder werden raadsleden en ambtenaren gevraagd om mee te denken. Alle inbreng, suggesties en bijdragen vormen input voor het college om te komen tot een goed en gezamenlijk document. En omdat ook in Meierijstad de bomen niet tot in de hemel groeien, zal het college keuzes moeten maken.

Het is de ambitie van het college om de Mijlpalen van Meierijstad eind april vast te stellen.

En omdat de wereld constant in beweging is, is het volgens burgemeester Fränzel goed om op termijn met elkaar te evalueren, aan te vullen en waar nodig bij te sturen.

Foto: Arie Smetsers
Tip de redactie!