Naar de Brabantse slachtdag in Boerenbondsmuseum Gemert

eropuitbusIn samenwerking met Zorghoeve het Binnenveld maakt Welzijn De Meierij op bepaalde tijden gebruik van hun bus. Met de Eropuitbus rijden we naar leuke evenementen in de buurt met mensen die er niet zo vaak meer op uit gaan. Gaat u mee?

Op zondag 13 november rijdt de Eropuit-bus naar het Boerenbondsmuseum in Gemert. Het Boerenbondsmuseum Gemert biedt een unieke combinatie van authentieke gebouwen, levende have en oude ambachten. Het museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een veldkapel en een replica van een oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij zijn levende have gehuisvest zoals rond 1900 gebruikelijk was. Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over vooral het leven aan het begin van de vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje.
Op zondag 13 november is het Brabantse slachtdag. Er wordt deze dag muziek gemaakt door Annelieke Merkx. Het museum is open vanaf 11 uur.

Meegaan met de Eropuitbus betekent dat u thuis wordt opgehaald en ook weer teruggebracht. We drinken gezamenlijk koffie. De entree (€ 5,-)  is voor eigen rekening, net als consumpties en evt. andere persoonlijke uitgaven. Meerijden met de bus kost € 5,- p.p. te betalen bij instappen. Aanmelden kan telefonisch bij Welzijn De Meierij, tel. 073-5441400 voor 10 november. Met 4 deelnemers rijdt de bus richting Gemert.
Tip de redactie!