Filmclub Schijndel

Voor het vijftiende jaar organiseert Filmclub Schijndel op carnavalsdinsdag een spirituele filmavond.

Vele thema’s zijn in de loop der jaren voorbijgekomen. Onder het motto: buiten carnaval, binnen rust en spiritualiteit is dit jaar gekozen voor een film over mindfulness.

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. Hierdoor reageren we op een manier op onze omgeving, waar we zelf en ook onze omgeving, last van hebben.

Het leven wordt steeds jachtiger. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen steeds meer van onszelf. De hoeveelheid prikkels is enorm toegenomen met de komst van tv, computer, mobiele telefoons, iPod’s en iPad’s. Langzamerhand is het bijna noodzakelijk geworden om al die prikkels te gaan managen. Mindfulness helpt om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met stress.

De spirituele filmavond wordt gehouden op dinsdag 13 februari in Het Gasthuis en begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De avond is voor eenieder toegankelijk. Leden van de Filmclub betalen 5,5 euro en niet-leden 7 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.schijndelfilm.nl.

Film
Tip de redactie!