Repair Café Schijndel 12 januari: Sieradenmaakster Repair Café Oosterhout te gast bij Repair Café Schijndel!

 

Een van de uitgangspunten van het Repair Café is samenwerking. Als gast van het Repair Café wordt u uitgenodigd om samen met vakmannen en vakvrouwen op verschillende gebieden de reparatie uit te voeren. Bij het Repair Café werken vrijwilligers die zijn gespecialiseerd in allerhande taken. Maar ook het Repair Café zélf werkt samen. Met bijvoorbeeld de ANWB, Replace Direct maar ook met Repair Café’s uit de regio of zelfs in andere provincies.

In 2016 is Repair Café Schijndel een warme samenwerking aangegaan met Repair Café Oosterhout. Met als prachtig resultaat uitwisseling van kennis en kunde, maar ook van specialisten. Ditmaal, 12 januari, vindt u bij het Repair Café een sieradenmaakster.

Bent u met de feestdagen enorm verwend met een geweldig sieraad, maar is deze net iets te lang? Is misschien het slotje stukgegaan, of de elastiek waar de kraaltjes zo mooi aan waren gerijgd? Of is tijdens het wensen van een gelukkig nieuwjaar uw oorbel blijven hangen in het haar van de ander en hierdoor stukgegaan? De sieradenmaakster Ingrid Hoogendijk uit Oosterhout weet hiermee zeker raad. Zij zal donderdag 12 januari aansluiten bij Repair Café Schijndel om uw sieraad weer te voorzien van de oorspronkelijke staat. Uiteraard hoeft het hier niet om kerstcadeaus te gaan, maar kunnen dit ook sierraden zijn die al enige tijd verloren in uw juwelendoos liggen.

Repair Café heeft geen enkel winstoogmerk. Wel wordt er een bijzonder kleine vergoeding gevraagd voor het materiaal van sierradenreparatie. Zo kost een nieuw slotje 1 euro of een sieradenrijgdraag 0,25 ct.

 In de fietswerkplaats van Welzijn De Meierij in Schijndel, Steeg 9 (‘t Spectrum), draait het op donderdagmiddag allemaal om repareren. Op donderdag 12 januari tussen 13.30 en 16.00 uur staan ook andere vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, timmerlieden, slijper, klusjesmannen en een fietsenmaker helpen u gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies en alles, wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het gaat in principe om kleine klusjes, waarmee men niet naar de winkel gaat en die maximaal twee uur reparatietijd in beslag nemen en makkelijk te hanteren zijn. De bedoeling is dat u samen met de vakman de klus klaart. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad. U bent van harte welkom!

Elke tweede donderdag van de maand kunt u bij het Repair Café terecht.

Voor meer informatie Welzijn De Meierij:

Steeg 9f, (073) 544 14 00 of info@welzijndemeierij.nl

logo welzijn de meijerij
Tip de redactie!