Mijmerplekken en podcasts om impact van corona te herdenken

Comité vraagt input voor locaties én verhalen

De coronacrisis heeft grote impact op ons allemaal. Naast negatieve en verdrietige ervaringen zijn er sinds de uitbraak van corona in Meierijstad hartverwarmende initiatieven ontstaan, waarbij mensen er voor elkaar zijn. Er is medeleven, aandacht voor verdriet, zorg, teleurstellingen en angsten. We staan klaar voor de ander; dat is de kracht van sámen.

Meierijstad wil op een gepaste manier gemeentebreed aandacht besteden aan de coronacrisis. Zodat we nu, maar ook in de toekomst, aandacht hebben voor de invloed die corona op ons allemaal had. Op verzoek van burgemeester Kees van Rooij heeft een speciaal comité, met vertegenwoordigers uit de samenleving, hierover nagedacht.

Mijmerplekken

Het comité Meierijstad Mijmert wil in iedere (dorps)kern een vaste Mijmerplek inrichten: een plek waar mensen in alle rust, alleen of samen, keurig op anderhalve meter afstand van elkaar, kunnen mijmeren. Waar men kan herdenken en stilstaan bij wat er gebeurd is, maar waar ook ruimte is om vooruit te kijken naar de toekomst.

Verhalen

Daarnaast zijn er vele verhalen te vertellen over deze periode. Het comité wil deze door middel van een podcast serie bewaren voor de toekomst. Verhalen over wat inwoners van Meierijstad hebben meegemaakt, hoe ze deze periode hebben beleefd, over hun verdriet en gedachtes, over creativiteit, ondernemerschap, hoop of wat dan ook. Iedereen, jong én oud, is van harte welkom om zijn of haar verhaal te delen.

Mogelijke locaties voor een Mijmerplek aanmelden of uw interesse kenbaar maken voor deelname aan de podcast serie is mogelijk via: www.meierijstadmijmert.nl

Meierijstad mijmert
Foto: gemeente Meierijstad
Tip de redactie!