PSV Foundation en gemeente Meierijstad lanceren PSV Passend Voetbal

PSV Foundation en de gemeente gaan, vanaf het voorjaar 2021, van start met PSV Passend Voetbal in Meierijstad. Passend Voetbal is de verzamelnaam van de verschillende vormen van aangepast voetballen voor mensen met een beperking. Het aanbod gaat bestaan uit amputatievoetbal, blindenvoetbal, framevoetbal (met rollator of krukken) en elektrische rolstoelvoetbal. De activiteiten gaan plaats vinden op het Zuideinderpark in Schijndel.

Succesvolle samenwerking PSV Foundation en gemeente Meierijstad werken al vanaf 2019 samen. Vandaag hebben zij hun samenwerking verlengd tot 2024. Destijds werd sport en bewegen op een aangepast tempo, Walking Sports, in Meierijstad geïntroduceerd. Dit is een groot succes geworden. Inmiddels worden op vijf locaties verschillende sporten beoefend door ruim 150 deelnemers. Daar wordt nu PSV Passend Voetbal aan toegevoegd.

Wethouder Coby van der Pas en directeur Peter Fossen, directie PSV en tevens bestuurslid van de PSV Foundation ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. “PSV Foundation en gemeente Meierijstad hebben gedeelde waarden”, aldus Peter Fossen. “ Beiden willen op maatschappelijk vlak het verschil maken en geloven in de kracht van sport voor het stimuleren van gezondheid en verbondenheid. Het is geweldig dat we in de regio met PSV Passend Voetbal weer iets unieks neer kunnen zetten. Met Meierijstad voor vier jaar verlengen betekent dat de continuïteit van deze projecten gewaarborgd is.”

Samen met de huidige gebruiker van het sportpark in Schijndel, het Gilde Sint Catharina en Barbara, worden door de gemeente Meierijstad en PSV Foundation voorbereidingen getroffen om de sportfaciliteiten zodanig aan te passen dat ze optimaal toegankelijk zijn.

Wethouder van der Pas: “Ik ben ontzettend blij dat we dit samen met PSV in Meierijstad mogelijk kunnen maken. Walking Sports is al een groot succes. De deelnemers zijn enorm enthousiast. In Meierijstad willen we sport voor iedereen toegankelijk maken. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Het unieke concept van PSV Passend Voetbal is een prachtige aanvulling. Het zorgt ervoor dat nog meer inwoners van Meierijstad, én ook daarbuiten, mee kunnen sporten. “

Alvast aanmelden

Mensen, die mee willen doen met één van de voetbalvarianten van PSV Passend Voetbal kunnen alvast contact opnemen met Harm Oppers, coördinator van PSV Passend Voetbal, via h.oppers@psv.nl.
Tip de redactie!