Op dinsdag 6 oktober vertoont Filmclub Schijndel in ’t Spectrum om 14.00 uur en om 20.30 uur het spannende psychologische drama ‘Madre’. Het is de eerste keer dat de Filmclub ook op de middag een film gaat vertonen. Dit door de beperkte zaalbezetting i.v.m. de 1,5 meter regel.

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse kust. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Tot ze op een dag de Franse tiener Jean tegenkomt die haar sterk doet denken aan haar zoon.
Madre, van de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen, werd positief ontvangen door de internationale pers op het Filmfestival van Venetië. Dit komt vooral door het uitstekende acteerwerk van de Spaanse actrice Marta Nieto (Elena). Haar complexe innerlijke strijd zet zij op aangrijpende wijze neer en laat daardoor de kijker regelmatig van spanning de adem inhouden. Een meeslepend relaas over ouderschap, verlies en de troebele natuur van menselijke relaties.
In verband met de richtlijnen van het RIVM is er slechts plaats voor 63 personen per voorstelling. Reserveren is verplicht; leden kunnen reserveren vanaf donderdag 1 oktober 20.00 uur, niet leden vanaf vrijdag 2 oktober 20.00 uur. Om de contactmomenten zoveel mogelijk te beperken kan ook alleen online betaald worden bij de reservering. Voor het reserveren en verdere informatie over de film en de nieuwe werkwijze zie www.schijndelfilm.nl.
Tip de redactie!