Mens en natuur – Filmclub Schijndel

Op dinsdag 3 januari vertoont Filmclub Schijndel in het City theater om 20.30 uur de Spaanse film ‘El Olivo’. Alma´s familie produceert al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellón, maar zijn door teruglopende inkomsten genoodzaakt een andere inkomstenbron te zoeken. Haar opa heeft de veranderingen binnen hun familiebedrijf niet kunnen accepteren, spreekt al jaren niet meer en is nu zelfs gestopt met eten. Zijn zonen hebben weinig geduld voor de grillen van hun vader, maar Alma begrijpt hem. Zij weet als enige dat haar opa nog steeds rouwt om het verlies van de 1000 jaar oude olijfboom die de familie heeft verkocht om schulden af te kunnen lossen. Ze besluit de locatie van de boom te achterhalen en terug te brengen naar hun landgoed, zodat haar opa zijn laatste dagen gelukkig zal kunnen doorbrengen.
Regisseur Bollaín laat op prangende wijze de emotionele binding tussen mens en natuur zien en weet tegelijkertijd goed de balans te bewaren tussen het drama en de impliciete ‘groene’ moraal van het verhaal. ‘El Olivo’, een fraaie film over family matters en family roots.
Reserveren voor de film is niet nodig er is voldoende plaats in City theater. Door lid te worden van Filmclub Schijndel ondersteun je hun werk en ga je in eigen dorp goedkoop naar de film.
Lees hier een recensie over deze film: El Olivo
Tip de redactie!