Cursus Digisterker: werken met e- overheid

bibliotheek schijndel

De overheid gaat digitaal. U ook?

De overheid werkt steeds meer via internet: denkt u maar aan de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’ van de Belastingdienst en het digitaal afspraken maken met uw gemeente. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk of om het doorgeven van een verhuizing: steeds vaker kan dit alleen via internet. Best lastig als je hier nog niet zo handig mee bent. Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld DigiD, Belastingdienst en gemeente?

Meld u dan aan voor de cursus Digisterker!

Bibliotheek Schijndel organiseert in samenwerking met Welzijn de Meierij en de gemeente Meierijstad in februari en maart 2017 weer de Digisterkercursus ‘Werken met elektronische overheid’ voor alle inwoners van Schijndel.

Tijdens deze cursus leert u hoe u uw digitale sleutel DigiD kunt aanvragen en gebruiken. Daarnaast leert u hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen bijvoorbeeld bij uw gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW.

De cursus omvat vier dagdelen (ochtenden). U maakt onder begeleiding in een veilige omgeving en in een kleine groep gebruik van computers in het computerlokaal van Welzijn De Meierij Schijndel. Indien u zelf een laptop heeft, kunt u die natuurlijk ook meenemen (geen iPad). De cursus is voor mensen die enigszins met internet kunnen omgaan en kunnen e-mailen. Cursisten wordt van te voren gevraagd een intake formulier in te vullen. Deelname kost €25,00. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Wees er snel bij, want ‘vol is vol’.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marie-José Mathijsen: vmm@nobb.nl of 073-5493337.

Data:

Dinsdagochtenden 21 februari en 7-14-21 maart  2017

Plaats:

Computerlokaal Welzijn De Meierij Schijndel

Steeg 9F, 5482 WN Schijndel

Tijd:        

10.00-12.00 uur

Kosten:

€25,00, inclusief 4 bijeenkomsten, cursusboek en koffie/ thee.

Aanmelden:

via  e-mail vmm@nobb.nl of telefonisch: 073-5493337                              

Ervaringen van eerdere cursisten:

“Mijn ogen zijn geopend wat er allemaal mogelijk is”

“In vier lessen heb ik alles kunnen opzoeken over de Overheid”.

“Het was zeer leerzaam en informatief, veel dingen wist ik niet en liet ik door iemand anders doen. Nu kan ik het zelf”.

“De omgang met de docenten was prettig en ze gaven goede uitleg”.

logo welzijn de meijerij

 Tip de redactie!