logo Gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad doet mee aan het Low Car Diet; een landelijke wedstrijd waarin mensen uitgedaagd worden een maand lang zo min mogelijk met de auto te reizen. Afgelopen week was het promotieteam van Low Car Diet in het gemeentehuis van Veghel om medewerkers uitleg te geven en te enthousiasmeren tot inschrijving. “We roepen voortdurend dat we als gemeente op het vlak van duurzaamheid een voorbeeld voor inwoners, bedrijven en organisaties in Meierijstad zijn; dan is dit bij uitstek een kans om dat in praktijk te brengen en te laten zien”, aldus wethouder Harry van Rooijen.

Bereikbaarheid Meierijstad

Het deelnemersveld van Low Car Diet is heel gemêleerd; Meierijstad valt op als een van de weinige gemeenten die tot nu toe meedoen; en weinig bedrijven uit de regio doen mee. ’Meierijstad bereikbaar houden’ ligt al ’n tijd onder het vergrootglas bij gemeente en bedrijfsleven. Samen stelden ze een propositie ‘Bereikbaarheid Meierijstad’ op waarin ze oplossingen voorstellen. Die kunnen niet alleen van uitbreiding van infrastructuur en wegen komen; óók gedragsverandering van inwoners en werknemers is in de propositie een belangrijke oplossingsrichting. De wethouder hoopt dan ook dat werkgevers van bedrijven en organisaties in Meierijstad het Low Car Diet omarmen. Alle informatie staat op www.lowcardiet.nl.

Meierijstad

Duurzaam reizen was bij de fusie al een belangrijk aandachtspunt voor de gemeentelijke organisatie en op 1-1-2017 was een bedrijfsvervoersplan in werking. Medewerkers worden gestimuleerd duurzaam te reizen en worden daar op allerlei manieren in geholpen. Er staan 12 knalrode deelauto’s voor de deur voor dienstreizen en klantbezoeken; medewerkers kunnen die reserveren met de OV-kaart waar iedereen over beschikt. De 20 elektrische leenfietsen die in de kelder staan worden ook volop gebruikt om naar een klant, afspraak of vergadering in de regio te gaan. En er is gedacht aan douches, een plek om een regenpak te drogen etc. zodat men fris op het werk kan verschijnen. Thuiswerken is mogelijk. Binnenkort worden er enkele elektrische deelauto’s toegevoegd. Van Rooijen: “als je het goed regelt, maak je het voor je mensen echt ‘n stuk gemakkelijker om de stap te maken niet of minder vaak met de auto naar het werk te komen”
Low Car Diet - Meierijstad

Tip de redactie!