Ambassadeur VS aanwezig bij feestelijkheden tweetalig vwo

Elde college schijndel

Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland spreekt op donderdagavond 4 oktober leerlingen en ouders toe tijdens de feestelijke uitreiking van CAE- en IB-certificaten tweetalig vwo. Hoekstra zal daarbij onder andere ingaan op de bijzondere prestaties van de leerlingen en op de mogelijkheden die het tweetalig onderwijs biedt.

Het Elde College behaalde bij de centraal examens uitstekende resultaten: 95% van de vwo-leerlingen ontving deze zomer het diploma. Op donderdag 4 oktober is het nogmaals feest! Want maar liefst 32 leerlingen tweetalig vwo behaalden het Cambridge Advanced Exam school certificate. Dit examen legden zijn vorig schooljaar al af, in het 3e leerjaar. Ook enkele 5e-klassers regulier vwo namen succesvol deel aan dit examen.
Daarnaast zullen 23 inmiddels oud-leerlingen tweetalig vwo 6 hun IB-certificate in ontvangst nemen. IB stat voor International Baccalaureate English A: Language and Literature, Higher Level, certificate.

CAE 3 tvwo
Het CAE (Cambridge Advanced English) exam school certificate wordt afgenomen in de derde klassen van het tweetalig vwo. Taalverwerving en het opbouwen van de woordenschat Engels staat centraal. Het is een eerste stap naar het uiteindelijke International Baccalaureate English A: Language and Literature, Higher Level (IB). Dit IB is de afsluiting van de internationale pre-universitaire opleiding die het Elde College als enige school in de regio biedt.
De groep leerlingen die aan het cae-examen deelneemt zal de komende jaren groeien aangezien het Elde College op de havo gestart is met het aanbieden van verstrekt Engels.

IB 6tvwo
In de periode maart tot en met mei 2018 namen de leerlingen uit de zesde klassen tweetalig vwo deel aan meerdere Engelstalige examens waarna ze onafhankelijk beoordeeld werden als native speakers. Het examen bestond uit: het schrijven van essays, diverse mondelinge toetsen, creatieve schrijfopdrachten en analyses schrijven. In mei werd het afgesloten met de laatste twee examens. Met een 100% score. Alle reden om trots te zijn.

Elde College Schijndel
Tip de redactie!