Kinderen in Meierijstad lezen 1.000.000 minuten

Logo Bibliotheek Meierijstad
Word ook een Leesmiljonair en verdien een ticket voor het feest!

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één of twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dat wordt de zomerdip genoemd. Om de zomerdip tegen te gaan, starten de bibliotheken in Meierijstad op 1 juli weer met het project ‘Leesmiljonairs’. Alle deelnemers samen gaan proberen een miljoen minuten te lezen.  

Leesmiljonairs kunnen in de bibliotheek een speciaal boekje ophalen waarin ze per week opschrijven hoeveel minuten ze gelezen hebben. Het zelf lezen thuis, maar ook voorlezen en het bezoeken van de bibliotheek tellen mee. Kinderen verdienen met hun leesminuten bronzen, zilveren en gouden diploma’s en cadeautjes. Zo’n diploma is bovendien het ticket voor het Leesmiljonairsfeest in de Kinderboekenweek, op vrijdag 12 oktober. Zo lees je je rijk!

Alle minuten van de deelnemende lezers worden bij elkaar opgeteld en per week wordt de tussenstand bijgewerkt op de speciale leesmeter in de bibliotheken van Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Erp. Leesmiljonairs duurt tot en met 10 oktober.

 
Tip de redactie!