Kijktip: Koken bij de Lokale Omroep Schijndel

foto bbq2

Op zondag 31 juli a.s. wordt de vierde aflevering van het tv-kookpogramma SMEK, Smullen Met Eerlijke Kost, uitgezonden. Deze uitzending wordt vervolgens elke dag herhaald t/m zaterdag 6 augustus telkens om 9:30 uur, 15:00 uur, 19:00 uur en om 22:00 uur. Het programma is een co-creatie van de LOS en Fairtrade Schijndel om de kijker thuis er bewust van te maken dat iedereen thuis een eerlijke kost kan maken.

De kok Leon Twigt (Pakhuyzz) en slager Dennis van de Ven koken voor de camera een heerlijke maaltijd met Fairtrade- en streekproducten onder het motto: “Iedereen kan lekker en gezond eten op tafel zetten”. De plaats van handeling is de keuken van zorghoeve ’t Binnenveld. Deze keer zijn de organisatoren van Pleinpop te gast en gaan we samen met hen genieten van een barbecue.

Alles wat je nodig hebt voor het 3-gangenmenu, is te verkrijgen bij lokale ondernemers zoals de Plus, het Groentenhoekje en Slagerij Dennis van de Ven. Ook het recept! Heb je de eerste aflevering gemist en wil je alvast een voorproefje? Kijk dan op de SMEK-pagina op Facebook: www.facebook.com/lossmek of via uitzending gemist op losschijndel.nl. Als je niet weet of je SMEK op jouw tv kunt ontvangen, surf dan naar www.losschijndel.nl daar vind je alle informatie, recepten en natuurlijk het programma zelf.

Daarnaast zijn we erg benieuwd of je thuis al bezig met eerlijk eten oftewel: SMEK jij thuis ook? Stuur via twitter of facebook een SMEK-selfie en maak kans op een SMEK-pakket vol met fairtrade en streekproducten t.w.v. EURO 17,50.

Kortom SMEKken mag!

LOS is te zien op de volgende kanalen: Ziggo Analoog 480 MHZ, KPN digitaal kanaal 296, OnsBrabantNet kanaal 2151, Telfort kanaal 296 of 2151.

 

foto bbq

Tip de redactie!