Theatergroep Wildeman speelt Granaatweken in ’t Spectrum

Granaatweken

Een Schijndelse geschiedenis komt tot leven staat te lezen op de website van de Granaatweken. In het kader van 75 jaar bevrijding zal Theatergroep Wildeman het theaterstuk de Granaatweken opnieuw op de planken brengen. Dit keer met een nieuwe regisseur, nieuwe cast, nieuwe locatie en een ander concept.

Het theaterstuk de ‘Granaatweken’ is speciaal voor Theatergroep Wildeman geschreven door Adri van den Brand en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis van Dijk en Ben Peters dat gaat over de oorlogsgeschiedenis van Schijndel. Regisseur Annet Huizing heeft samen met Adri van den Brand het theaterstuk nieuw leven ingeblazen om de voorstelling nog dichter bij de jongere generatie te brengen.

Om dit deel van de Schijndelse geschiedenis levend te houden vindt Theatergroep Wildeman het belangrijk dat het verhaal van de Granaatweken opnieuw verteld wordt. Het verhaal van de granaatweken gaat over een gewone Schijndelse familie die in een uitzonderlijke situatie is beland. Het stuk zal ook herkenbaar zijn als je de oorlog niet hebt meegemaakt. De karakters zullen in het theaterstuk tot leven komen waardoor je met hen mee kan leven in wat ze overkomt.

Deze voorstelling zal gaan over Sjaan, een vrouw op oudere leeftijd, die tegen haar zin moet verhuizen. Ze wordt hierbij bijgestaan door haar dochter en kleinzoon. Bij het inpakken komen er steeds herinneringen naar boven welke verstopt zaten in haar ziel. Deze herinneringen aan de 2e wereldoorlog, waarin zij 5 lange angstige weken met de familie in een Schijndelse schuilkelder verbleven. Tijdens deze periode barsten de hevige bombardementen los. In de kleine kelder blijven wrijvingen niet uit. Wat gebeurt er precies en waarom zwijgt iedereen?

Nu is het 2019 en komt het ‘ware’ verhaal eruit als Sjaan aan haar dochter en kleinzoon vertelt hoe bang ze was. Durft ze ook te vertellen wat er echt gebeurd is tijdens haar gedwongen verblijf in die kelder? Sjaan vertelt en vertelt. Langzaam ontvouwt zich een groot familiegeheim…

De voorstelling zal deze keer gespeelt worden in ’t Spectrum. Kaarten kosten 17,50 en zijn verkrijgbaar via http://www.granaatweken.nl. Ben er snel bij want enkele voorstellingen zijn al uitverkocht.

Speeldata de Granaatweken

31 oktober
1 november
2 november
3 november
8 november
9 november
10 november
Tip de redactie!