logo Gemeente Meierijstad

We zijn als gemeente continue op zoek naar mooie ideeën vanuit inwoners om de gemeente nog mooier en beter te maken. Het gaat hierbij om ideeën voor en door inwoners zelf waarbij vanuit het nieuwe ideeën fonds (het NIF) ondersteund kan worden in middelen, kennis en contacten.

Anders denken door kinderen en jongeren

We zijn er van overtuigd dat kinderen en jongeren (de jeugd) anders denken. Stellen vragen waar volwassenen aan voorbij gaan en komen door hun onbevangenheid en creatieve denkkracht met verfrissende ideeën. Dit is ook de reden waarom we tot en met de zomervakantie kinderen en jongeren uitdagen om mee te denken over uitdagingen waar volwassenen niet zo goed uitkomen. Op www.nieuweideeenfonds.nl vindt u inspirerende voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen voor 1) aanvragen via het Nieuwe Ideeën Fonds en 2) toekomstig beleid vanuit de gemeente.

Laat (klein)zoon, (klein)dochter, buurjongen of buurmeisje meedoen

Heeft of kent u kinderen, buurkinderen in de leeftijd tot ongeveer 16 jaar? Laat ze dan meedenken over nieuwe ideeën voor Meierijstad! Premier Rutte riep kinderen en jongeren al op om mee te denken met alles wat nu speelt rond het coronavirus. Er zijn namelijk uitdagingen waar een heleboel slimme volwassenen niet uit komen. Ook de gemeente Meierijstad heeft deze jonge creatieve denkkracht nodig! U vindt de informatie en mogelijkheid om ideeën aan te dragen voor jong en oud op www.nieuweideeenfonds.nl.
Tip de redactie!