Raadsvergadering Meierijstad 2 juli

logo Gemeente Meierijstad

 

Donderdag 2 juli is de laatste vergadering van de gemeenteraad voor het zomerreces. Vanaf 19.30 uur komt de gemeenteraad digitaal bijeen. Tijdens de vergadering zal er gesproken worden over onderstaande punten.

Op de agenda staan:

• Vaststelling jaarverslag en jaarrekening 2019
• Vaststelling 1e bestuursrapportage 2020 en daarbij behorende begrotingswijziging 2020
• Vaststelling kaderbrief 2021

De voorstellen op de agenda zijn rechtstreeks aan de raad voorgelegd en zijn niet in de gezamenlijke commissie behandeld. Tijdens de raadsvergadering hebben alle fracties de mogelijkheid om over de voorstellen hun betoog te houden. Daarbij kunnen ook politieke vragen aan de collegeleden worden gesteld.

De drie documenten worden als een agendapunt behandeld. Voor de eerste termijn geldt een spreektijd van maximaal 7 minuten per fractie.

Jaarverslag en jaarrekening 2019

Het jaarverslag en jaarrekening 2019 van de gemeente Meierijstad is de verantwoording van het college aan de raad over het gevoerde bestuur. Door vaststelling van deze documenten verleent de raad decharge aan het college over het gevoerde beleid en beheer in 2019. Voor meer informatie: https://meierijstad.jaarverslag-2019.nl.

1e bestuursrapportage 2020 en daarbij behorende begrotingswijziging 2020

De 1e bestuursrapportage 2020 (1e berap 2020) is een financiële afwijkingenrapportage, waarbij inzicht wordt gegeven in de afwijkingen ten opzichte van de begroting 2020. Dit betreft met name de collegevoorstellen die nog niet opgenomen zijn in de begroting.

Kaderbrief 2021

In verband met de corona crisis biedt het college de raad dit jaar een kaderbrief 2021 aan in plaats van de jaarlijkse kadernota. De uitgangspunten voor het samenstellen van de programmabegroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024 vormen de bijlage van de kaderbrief 2021.

Vergadersstukken

Wilt u meer over de vergaderstukken weten? Kijk dan bij de vergaderstukken op www.meierijstad.nl/vergaderkalender.

Digitaal vergaderen/Livestream

In verband met de Coronacrisis heeft de agendacommissie besloten om tot aan het zomerreces digitaal te vergaderen. U kunt de vergaderingen, met uitzondering van de agendacommissie, wel digitaal volgen via www.meierijstad.nl/videoregistraties.

U kunt de vergaderingen ook terugkijken. Bij het terugkijken, kunt u kiezen voor automatische ondertiteling. Voor de actuele stand van zaken: zie www.meierijstad.nl/vergaderkalender.

Zomerreces

Donderdag 2 juli is de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. De eerstvolgende vergadering na de zomer is die van de agendacommissie op 27 augustus. Vanaf medio augustus informeren we u weer over de eerstvolgende vergadercyclus van september (beeldvormende avond, commissie- en raadsvergaderingen).

Brief aan de gemeenteraad

Hebt u een boodschap voor de gemeenteraad? Stuur dan een mail naar griffie@meierijstad.nl of per post naar Gemeente Meierijstad t.a.v. de griffie, postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Uw brief wordt geplaatst op de lijst van ingekomen stukken voor de vergadering van de gemeenteraad. Vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gebeurt dit zonder vermelding van persoonlijke gegevens. Om diezelfde reden wordt de brief ook niet op de gemeentelijke website geplaatst.

Informatie griffie

Wilt u meer over de raad, commissies en beeldvormende avonden weten? Kijk eens op de www.meierijstad.nl. Daar vindt u informatie over de gemeenteraad, raadsleden, burgercommissieleden, raadsbijeenkomsten, uitzendingen raadsbijeenkomsten etc. Hebt u vragen? Neem dan contact op met de griffie, telefoon 14 0413 of e-mail griffie@meierijstad.nl.




Tip de redactie!