Wedstrijdverslag – SV Avanti’31 stelt in de slotminuten een verdiende overwinning tegen Nijnsel veilig

Logo_sv_avanti_31, SVA

Het was al de derde keer dit seizoen dat Avanti’31 en Nijnsel tegen elkaar speelden en het was ook de derde keer dat Avanti’31 aan het langste einde trok. Eerder dit seizoen was het zowel voor de competitie als voor de beker een 1-0 overwinning voor Avanti’31 geworden. Nu werd het, in Nijnsel, een 2-1 overwinning voor de Boschwegse formatie. Op die overwinning viel weinig aan te merken, al was het pas in de 89e minuut van de wedstrijd dat Said Ali Hussein de bevrijdende 2-1 wist te scoren.
Avanti’31 begon heel sterk aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut was het Geert van Heeswijk die een vrije trap van even buiten het strafschopgebied goed binnen schoot. In het vervolg van de eerste helft was Avanti’31 de bovenliggende partij, er waren ook zeker kansen om de voorsprong uit te breiden, maar ook Nijnsel kreeg bij die momenten dat ze er even uitkwamen een paar kansen, waarbij vlak voor de rust de paal Avanti’31 nog te hulp kwam.

In de tweede helft kwam Geert van Heeswijk gelijk in de eerste minuut al voor doelman Youri Dortmans, maar de Nijnselse doelman wist zijn ploeg op de been te houden. Drie minuten later kreeg Avanti’31 nogmaals de kans om de scoren, maar het schot van Mauro Brus verdween naast het Nijnselse doel. Nadat Said Ali Hussein in het veld was gekomen voor de geblesseerde Renzo Brus moest Koen van Engeland zijn verdediging ten koste van een corner te hulp schieten. Wouter van Heertum kwam vervolgens de eveneens geblesseerde Mauro Brus vervangen. In de 72e minuut kwam Nijnsel, tegen de verhouding in, ineens op gelijke hoogte. Scheidsrechter Rutten zag een handsbal van Berend Arts, waarbij het publiek en Berend zelf meenden dat de bal tegen zijn schouder werd geschoten. Stefan Hulsen had geen moeite om vanaf elf meter de bal langs Casper Brus te schieten. Dezelfde Stefan Hulsen kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart zodat Nijnsel de laatste minuten met 10 man verder moest. Avanti’31 zocht nog een keer de aanval en het was Said Ali Hussein, die na een overigens uitstekende pass van Alejandro Navarro Keeris, het voor Avanti’31 zo belangrijke winnende doelpunt wist te scoren. Smet op de wedstrijd was wel het grote aantal van zes gele kaarten waar Avanti’31 tegen aan liep. Vijf van de zes kaarten waren voor commentaar op de overigens bij momenten ook niet heel overtuigende leiding. Punt is wel dat die kaarten Avanti’31 in de slotfase van de competitie nog kunnen gaan opbreken.
Zeker omdat veel concurrenten onderin zondagmiddag ook tot winst wisten te komen, was deze overwinning voor Avanti’31 belangrijk. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen het sterke Boekel Sport op het programma.