Goede seizoenstart voor SV Avanti’31 in de bekercompetitie

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 is in het afgelopen weekend begonnen bekertoernooi goed van start gegaan. Het tweede elftal boekte een keurige 4-2 overwinning op het één niveau hoger spelende Nulandia, en het eerste elftal kwam met een 2-0 overwinning terug uit Mariahout.

Het tweede elftal moest in de eerste helft twee keer een achterstand goed maken. Nulandia kreeg de doelpunten wat te gemakkelijk cadeau van de Avanti-verdediging die zich later in de wedstrijd overigens goed wist te herstellen. Na de 2-2 ruststand (doelpunten van Joep van Vorstenbosch en Wesley vd Leest) vonden in de 2e helft Mark vd Steen en Guy de Leeuw het net, waarmee het elftal onder leiding van de debuterende coach Baran Duman met een keurige 4-2 overwinning kon afsluiten.

Het vaandelteam moest voor de eerste bekerwedstrijd naar Mariahout. Avanti’31 kwam daar geen moment in de problemen. Al na 10 minuten viel de openingstreffer toen Fabian Koenen de bal op de helft van Mariahout wist te onderscheppen en met een goede pass Said Ali Hussein wist te bereiken. Said schoof de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek. Dat het bij rust nog steeds maar 1-0 stond was eigenlijk een wonder. Vlak na de 1-0 tikte doelman Leenders een goed schot van Fabian Koenen over de laten in de 37e minuut stopte de Mariahoutse doelman een strafschop van Milan Lucius, nadat hijzelf Fabian Koenen in het strafschopgebied had gevloerd.

Na rust was het Koen van Engeland die ongeveer bij zijn eerste balcontact met een intikker de stand op 2-0 bracht. Een vrije trap van Teun van Doornik landde later nog op de paal. Zondag speelt Avanti’31 om 14.30 uur thuis tegen Irene uit Gemonde.