logo Gemeente Meierijstad

Op zaterdag 9 november 2019, van 14:00 – 16:30 uur, organiseert gemeente Meierijstad in samenwerking met ONS Welzijn en Welzijn De Meierij op drie locaties in Meierijstad een speciale bijeenkomst voor mantelzorgers. Omdat ze het verdienen! Mantelzorgers kunnen genieten van een heerlijke high tea, er is muziek, entertainment en voldoende gelegenheid om met elkaar te praten. Mantelzorgers kunnen zich tot 27 oktober aanstaande aanmelden voor de mantelzorg verwenmiddag via de website www.meierijstad.nl/mantelzorg.

Mantelzorgcompliment

Naast de verwenmiddag kan een zorgvrager een mantelzorgcompliment aanvragen voor hun
mantelzorgers. Dit zijn cadeaubonnen in totaal ter waarde van € 60,- die de zorgvrager zelf aan de mantelzorger(s) geeft. Meer informatie of iemand in aanmerking komt voor het
mantelzorgcompliment is te vinden op de website van Meierijstad.

Registeren als mantelzorger

Je bent mantelzorger wanneer je minimaal 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden
iemand verzorgt en/of ondersteunt omdat hij of zij chronisch ziek is, een psychische aandoening ofhandicap heeft. Mantelzorgers kunnen zich registreren bij de gemeente. Dat levert vele voordelenop. Zo worden ze op de hoogte worden gebracht van nieuws over mantelzorgondersteuning en – waardering. Daarnaast komen ze in aanmerking voor een van de diverse bijeenkomsten,workshops en trainingen voor mantelzorgers.

Meer informatie of vragen?

Heeft u behoefte aan meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het
Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij, tel: 073-5441400 voor inwoners van Sint-Oedenrode en Schijndel of via ONS Welzijn voor inwoners van Veghel tel: 088-3742525.
Zorg

Tip de redactie!