Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel naar meimaandviering in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch

Op zondag 13 mei a.s. is Gilde Sint Catharina en Barbara uit Schijndel aanwezig bij de Eucharistieviering van 11.45 uur in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch (meimaandviering). Ook is er medewerking van het Schola Cantorium ‘die Sangeren Onser liever Vrouwen’ o.l.v. Jeroen Felix. De meimaand staat in het teken van Maria. Dit jaar is het thema: “Maria een weg naar Christus’’

Bidtocht

Als de Eucharistieviering voorbij is volgt er een stille bidtocht door de straten van de binnenstad en rond de Sint-Janskathedraal. Het Gilde, De voorgangers van de Eucharistieviering, bescherm en patroonheiligen, en andere gelovige zullen met vlaggen en attributen door de straten lopen . Na de bidtocht gaan ze in optocht naar een horeca gelegenheid achter de Sint-Jan en zal deze bijzondere viering afgesloten worden. Er is altijd een enorme publieke belangstelling van toeristen en andere belangstellende daarom is het de moeite waard om dit te zien.

Als er eventueel gelovige zijn die hierbij aanwezig willen zijn dan bent u van harte welkom. De Eucharistieviering begint om 11:45 uur en de bidtocht begint om 13:00 uur.

Gilde Sint Catharina en Barbara , St Jan
Foto: Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel
Tip de redactie!