neptunes 58 schijndel

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 mei werden in Den Haag de Open Nederlandse Master Kampioenschappen gehouden. In totaal kwamen er ruim achthonderd zwemmers uit zestien landen in actie in het 50-meterbad. De jongste zwemmers waren 20 jaar oud en de oudste zwemmers kwamen uit in de leeftijdscategorie 90-94 jaar. De startgemeenschap SWNZ, met zwemmers van het Schijndelse Neptunus ‘58 en Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel kwam aan de start met twee zwemmers.

De Schijndelaar Rob van de Ven, uitkomende in de categorie heren 45-49 jaar, maakte zijn debuut op een Nederlands Master Kampioenschap. Tevens was het voor hem de eerste keer dat hij een wedstrijd in een 50-meterbad zwom.

Op vrijdag kwam Rob tweemaal in actie. Op de 100 meter schoolslag finishte hij na 1.28.43, een verbetering van zijn PR (uit het 25-meterbad) met maar liefst twee seconden! Hij behaalde daarmee de negende plaats bij de heren 45+. Op de 50 meter rugslag verbeterde hij zijn inschrijftijd met bijna drie tellen en eindigde hij als vijfde. Een dag later stond de 50 meter schoolslag op het programma. Rob was als elfde ingeschreven, maar dankzij een verbetering van zijn inschrijftijd (uit het 25-meterbad) met maar liefst bijna twee tellen, tot 0.39.23, steeg hij naar een mooie vijfde plaats bij de heren 45+. Op de slotdag zwom Rob de 50 vrij. Hij steeg dankzij een verbetering van zijn PR met een halve tel (tot 0.33.27) naar de elfde plaats.

De Boxtelse Alma Janssen vertegenwoordigde SWNZ bij de dames 20-24 jaar. Op de 50 school werd ze zaterdag zestiende en bleef ze een halve tel boven haar snelste tijd in het 50-meterbad. Op de 100 vlinder eindigde ze als dertiende. ) eindigde ze als zestiende bij de dames 20+, de klassering die ze ook op basis van haar inschrijftijd had. Een dag later bleef Alma slechts driekwart tel boven haar beste tijd en werd ze elfde. Tot slot werd ze 27e op de 50 vlinder.

SWNZ, Rob vd Ven
Foto: SWNZ
Tip de redactie!