Afgelopen zondag 29 januari organiseerde Fanfare Sint Cecilia voor de eerste keer het solistenconcours “Meierijstadcup” voor jeugdige muzikanten tot 18 jaar.

Door gemeente Meierijstad is eenmalig een promotiebudget ingezet om de Meierijstadcup te kunnen organiseren. Drie harmonieën, twee fanfares en een slagwerkgroep uit Meierijstad hadden in totaal 16 deelnemende solisten  of ensembles afgevaardigd.  De ochtend werd georganiseerd in het mooi ingerichte dorpshuis (oude klooster) van Zijtaart. Vele deelnemers vonden het spannend maar ook leuk om uiteindelijk te hebben deelgenomen. De juryleden Marc Dufour en Jaap Wershoven beoordeelde Rick van der Voort, lid van OBK Erp als beste slagwerker en als beste blazers een klarinet duo Thomas & Mathijs Lemmens , twee broers die lid zijn van Harmonie Nijnsel. De Meierijstadcup in de vorm van een mooie glazen bokaal werd uitgereikt door wethouder Menno Roozendaal.

Deze eerste editie van Meierijstad cup was met deze start meteen zeer succesvol. Een volle zaal met zeer geïnteresseerd publiek, een goede vertegenwoordiging van dirigenten en instructeurs, muziekschool Phoenix en afgevaardigden van alle organisaties , maakten van deze ochtend een groot succes. De doelen om contact, verbinding en samenwerking tot stand te brengen binnen de nieuwe gemeente kunnen worden onderstreept. Voor een vervolg worden afspraken gemaakt met het kringbestuur en muziekschool Phoenix die graag willen meedenken om een vervolg te garanderen.

Tot slot gaf North Side Brass onder leiding van Marc van Kessel een spetterend gastoptreden. Deze ochtend kan worden omschreven als succesvol en een mooie manier om alle muziekverenigingen uit Meierijstad te verbinden.
Tip de redactie!