Wedstrijdverslag: Avanti’31 boekt eerste overwinning van het seizoen na een vooral spannende wedstrijd

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 wist na de nederlaag van vorige week nu wel de drie punten bij te schrijven. Tegen Nijnsel werd het een krappe 1-0 overwinning in een wedstrijd die al in de eerste helft werd beslist door een doelpunt van Luc vd Hurk.

In de eerste helft had Avanti’31 een licht veldoverwicht, maar in eerste instantie leverde dat overwicht niet veel meer op dan een paar corners. In de 22e minuut kwam Avanti’31 op voorsprong. Luc vd Hurk reageerde attent op een fout in de Nijnselse verdediging en schoof de bal uiterst beheerst langs doelman Youri Dortmans. In het verdere verloop van de eerste helft was het meest memorabele moment het uitvallen van de sterk spelende Wouter van Heertum. Met een op het oog vervelende blessure (waar overigens helemaal niemand iets aan kon doen) moest Wouter zich laten vervangen door Geert van Heeswijk. Voor Geert betekende dit juist weer de eerste speelminuten na een periode van blessures.

Na de rust ontspon zich een wedstrijd met van beide kanten veel inzet, maar de strijd speelde zich vooral af op het middenveld. Scheidsrechter Raymon Karavla liet de wedstrijd goed doorgaan en floot alleen waar het echt nodig was. Gele kaarten waren in deze sportieve partij dan ook niet nodig. Trainer van Wanrooij liet de ook al enige weken geblesseerd geweeste Said Ali Hussein het laatste kwartier nog invallen, waarna ook Berend Arts nog met een blessure naar de kant moest. Het is maar te hopen dat de toch al lange lijst aan geblesseerden de komende tijd snel korter gaat worden, al moet worden gezegd dat de invallers zich zondagmiddag prima hebben laten zien.

Het publiek zag een vooral spannende wedstrijd waarin Nijnsel er er in de tweede helft niet in slaagde om zich echte kansen te creëren en Avanti’31 ook pas vlak voor tijd de kans kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Geert van Heeswijk kreeg na een goede actie van Renzo Brus de bal net buiten de 16-meter. Zijn strakke schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Al met al voor Avanti’31 heel nuttige punten. Na wedstrijden staat Avanti’31 met drie punten in de middenmoot. Alleen Schadewijk en RKPVV hebben twee wedstrijden gewonnen.

Komende zondag speelt Avanti’31 in St Michielsgestel de derby tegen SCG’18. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

De foto’s van de wedstrijd Avanti ’31 – Nijnsel zijn hier te bekijken.

Uitslagen van alle gespeelde wedstrijden bij SV Avanti’31 op zaterdag 28 en zondag 29 september: