De week van 25 maart tot 31 maart is de “week van het geld”. Hier willen we in Schijndel aandacht geven bij de inloop van Geld & Zo. Hier kun je terecht met o.a. vragen over geld, heb ik recht op toeslagen en het invullen van formulieren. We nemen de tijd om kennis te maken en luisteren naar jouw verhaal. Daarna bekijken we samen hoe we je het beste kunnen helpen. Hoe werkt dit bijvoorbeeld in de praktijk.

“Mijn man zorgde altijd voor de financiën. Ik hield het huishoudboekje bij, maar hij regelde de bankzaken. Na onze scheiding stopte ik alle brieven en rekeningen gewoon maar in een doos. Ik schrok enorm toen de deurwaarder aanbelde. Hij vertelde dat ik een betalingsachterstand had bij de zorgverzekeraar. Ik moest in één keer een groot bedrag betalen. Geld dat ik niet had. Ik zat met mijn handen in het haar. Met mijn doos met papieren ging ik naar het spreekuur van Geld en Zo. Hier waren mensen die luisterden naar wat ik nodig had. Ze hielpen mij overzicht aan te brengen in mijn administratie. Ook belden zij de zorgverzekeraar voor een betalingsregeling. Achteraf gezien was het snel geregeld. Ik heb nu geleerd zelf mijn administratie bij te houden. Daar ben ik erg trots op.”

Geld & Zo is een gratis inloop voor mensen met vragen over geld en formulieren. Stel, je loopt achter met het betalen van rekeningen. Blijf er dan niet mee rondlopen, maar kom bij ons langs. Je bent niet de enige! Heb je moeite met het begrijpen van brieven en formulieren? Dan kun je ook bij ons terecht. Je wordt geholpen door vrijwilligers, mensen zoals jij. Iemand die weet wat het is om problemen op dit gebied te hebben. Soms is het lastig om alleen een oplossing te vinden. Instanties werken niet altijd goed mee. De vrijwilliger helpt je om contact te leggen met deze instanties.

Samen helpen we jou verder.

Voor elke bezoeker in de week van het geld is er een portemonneetje. De inloop is op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagochtend van 9.00 uur tot 11.30 uur bij Welzijn De Meierij Steeg 9f Schijndel.

Geld-&-Zo_week-van-het-geld
Tip de redactie!