Laatste KEG voorstelling na 39 jaar! – Superloeser, het verhaal van een heldin

KEG Schijndel

Elke superheld op de superheldenschool heeft een handige superkracht. De ene held kan onzichtbaar worden, de ander is héél snel en weer een ander spuugt vuur. Maar Joyce niet hoor. Zij kan geen gebouwen optillen of boeven bevriezen, maar wel knakworsten uit haar polsen schieten. En daar heb je natuurlijk helemaal niks aan!

Op school haalt Joyce slechte cijfers. Ze heeft het gevoel dat ze nergens goed in is en tot overmaat van ramp heeft ze thuis een slimmer zusje en op school een cooler vriendje, Jerry. Heimelijk is ze verliefd op hem, maar kan zich niet voorstellen dat hij zou vallen op iemand als zij. Toch is hij de enige die in haar gelooft en ervan overtuigd is dat haar speciale superkracht vast nog van pas komt.

Maar ze zal de wereld toch niet kunnen redden met haar knakworsten? Of wel?

Vorig jaar was Lefkop nog te zien bij KEG met WC Monster. Toen stal Elène Zuidmeer de show als toiletjuffrouw en dat gaat haar nu ook weer lukken. Deze keer als supervrouw, die zich niet super voelt, maar het wel is.

Lefkop is een energieke Rotterdamse jeugdtheatergroep. Op brutale en speelse wijze laten zij zien dat grote mensen het ook niet altijd weten. Superloeser is een hilarische wervelwind vol avontuur, slapstick en rake grappen.  In één van de vele lovende recensies staat: Schrijver en regisseur Tim Kamps bedacht een heerlijk over de top verhaaltje over een Superschurk die alle kinderen in volwassenen wil veranderen. Elène Zuidmeer, Carl Hoogvliet en Dennis Jongejan weten met grotesk spel en veel interactie met de zaal hun jonge publiek volledig mee te slepen.’

Superloeser is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar en is te zien op zondag 31 maart om 14.00 uur in de nieuwe podiumzaal in ‘t Spectrum.

Laatste keer na bijna 40 jaar

Vanwege het harmonisatiebeleid voor subsidiegelden binnen Meierijstad heeft de gemeente besloten met ingang van dit jaar geen subsidie meer te geven voor theater binnen de stichting KEG.

Dat wordt erg betreurd door KEG na enkele honderden succesvolle en betaalbare voorstellingen.

Omdat dit bericht pas eind vorig jaar bekend werd en er toen al drie voorstellingen voor voorjaar 2019 geboekt waren, konden deze gelukkig wel nog doorgaan.

Zoals onlangs bekend is geworden, gaat vanaf seizoen 2019/2010 De Blauwe Kei de programmering verzorgen in de nieuwe podiumzaal in ’t Spectrum.

Reserveren

Kaarten zijn 7 euro en kunnen worden gereserveerd via kegtheater@gmail.com Gereserveerde kaarten graag afhalen tussen 13.00 uur en 13.45 uur op 31 maart in ’t Spectrum. Indien niet uitverkocht nog kaarten te koop aan de zaal vanaf 13.00 uur.

KEG_Superloeser
Tip de redactie!